Kronwalls målsuccé: ”Jag skjuter mer nu”

Foto: AP
Staffan Kronwall och Pavel Datsyuk gläds åt ett av nattens mål i 5-3-segern.
HOCKEY

NEW YORK. Niklas Kronwall prickade in säsongens elfte mål när Detroit i natt besegrade St. Louis med 5-3.

Därmed har han redan slagit personligt målrekord i NHL – med råge.

– Ändå sedan jag kom hit har de sagt att jag måste skjuta mer och jag har väl jobbat en del med det, säger han ödmjukt till Sportbladet.

Det är Nicklas Lidströms remarkabla spel som orsakat rubriker i Detroit i år, men i hans skugga gör landsmannen och backkollegan Niklas Kronwall samtidigt sin hittills bästa NHL-säsong.

Framförallt gör han mer mål än någon gång tidigare. Som bäst har ”Kronner” – vid två tillfällen – stått för sju baljor under sina sex säsonger i Nordamerika. I natt prickade han alltså in säsongens elfte fullträff – med tretton matcher kvar att spela.

– Det är kul att se dem trilla in, men jag har haft mycket chanser också, så det är på tiden att det blir lite mål också, säger han när vi når honom efter matchen mot Blues.

”Skjuter mer nu”

Den 30-årige stockholmaren, som också stod för två assist mot St. Louis, säger sig inte ha gjort något särskilt för att öka på sin målproduktion.

– Nej, jag vet inte riktigt vad det här beror på. Men ända sedan jag kom hit har ledningen sagt åt mig att jag måste skjuta mer och det jobbar jag väl ständigt med. Det handlar inte bara om att jag ska göra mål själv, skjuter man mycket brukar det hända bra grejor framme vid kassen, säger han.

Segern i natt var Red Wings andra raka på ett dygn och det ser ut som att den två veckor långa svackan nu kan vara över.

”Datsyuk räddade oss”

– Ja, jag tycker det ser okej ut. Vi släppte in Blues i den här matchen helt i onödan för att vi slutade spela, men Pavel Datsyuk räddade oss med en helt otrolig prestation och som helhet är insatsen ändå hygglig. Vi vet ju att vi är bra om vi gör som vi ska, det handlar bara om att fokusera på de små detaljerna i spelet.

Även Johan Franzén och Tomas Holmström noterades för assists mot St. Louis.

ARTIKELN HANDLAR OM