Styrkebesked från Chicago mot San Jose

HOCKEY

NEW YORK. Varning för regerande mästarna.

De vann nattens tungviktsdrabbning mot heta San Jose – och det enkelt.

– Ja, det var verkligen ett styrkebesked. När allting klaffar så här är vi svårslagna, säger Niklas Hjalmarsson till Sportbladet efter 6–3-segern.

Foto: ap
Viktor Stålberg var en av målskyttarna i nattens Chicago-seger.

Det är hög tid att glömma vanföreställningen att Chicago Blackhawks brottas med Stanley Cup hangover.

Med knappt fyra veckor kvar till slutspelsstarten är de i princip i samma mördande slag som ifjol.

De har vunnit nio av sina tolv senaste matcher och tog i natt den blytunga skalpen San Jose hemma i United Center.

– Vi började sådär och tog några dumma utvisningar i första perioden. Men i andra spelade vi riktigt bra och petade in fem mål. Då var det avgjort, säger Niklas Hjalmarsson när vi når honom i Illinois-natten efter slutsignalen.

”Styrkebesked”

Han fortsätter:

– Det känns verkligen som ett styrkebesked. När allting klaffar så här är vi svårslagna. Vi har dock sekvenser i nästan alla matcher när vi spelar dåligt och dom sekvenserna brukar motståndarna kunna utnyttja. Kan vi bara eliminera dem ser det riktigt lovande ut.

En pikant detalj är att Hawks gjorde livet riktigt surt för gamle lagkamraten Antti Niemi. Den finländske målvakten – som hjälpte Chicago till titeln förra sommaren men nu återfinns i San Jose – blev utbytt under anstormningen i den där mittperioden.

– Det kändes rätt gött, faktiskt. Antti är en god vän, men har spelat lite för bra mot oss tidigare under säsongen så det blev lite balans nu, skrockar Hjalmarsson.

Imponerade framför Mårts

Som själv gjorde ett mål – det tredje för säsongen – på ersättaren Antero Nittymäki.

– Det var ett tag sedan och kändes fint. Jag tycker jag var värd det, jag har kämpat på rätt bra trots att jag dras med min handskada, säger han.

Extra fint var det förstås med tanke på att Tre Kronor-cheferna Per Mårts och Johan Garpenlöv fanns på läktaren.

– Ja, det passade ju perfekt att både jag och Viktor (Stålberg) fick göra mål när de var här. Nu hoppas väl vi i och för sig att det dröjer innan vi spelar i landslaget, vi vill såklart gå långt i slutspelet, men ändå.