Vancouver över 100 poäng efter ny vinst

Foto: ap
Ett sedvanligt Sedinmöte efter en fullträff.
HOCKEY

NEW YORK. Vancouver blev i natt första lag i NHL att spränga 100-poängsvallen – och Daniel Sedin först att nå 90 individuella poäng.

Trots en halvdan insats mot Minnesota.

– Med det lag vi har behöver vi inte vara hundraprocentiga varje kväll, konstaterar Henrik Sedin efter 4–2-segern.

De flesta lag är, oklart varför, bleka i första hemmamatchen efter en lång road trip och klara tabellettan utgör inget undantag.

Canucks, som vann fem av fem matcher under en just avslutad resa i österled, stod för en håglös insats mot divisionsrivalen Minnesota hemma i Rogers Arena i natt.

De tog visserligen ledningen med 3–0, men tappade sedan både initiativ och marginal i målprotokollet och kunde inte andas ut förrän Ryan Kelser satte 4–2 i tom kasse fyra sekunder före slutet.

– Vi var inte ens i närheten av att spela tillräckligt bra. Det här var den sämsta insatsen på ett bra tag, säger Henrik Sedin till Vancouver Sun.

– När man slutar spela blir man straffad. Det var nära i kväll och det kommer att hända om vi uppträder så här igen.

Över 100 poäng

Men mot Wild blev det alltså ändå seger och för nhl.com förklarar samma Sedin varför:

– Med det lag vi har, med vårt djup och våra spelare, behöver vi inte vara hundraprocentiga varje kväll. Men samtidigt, det är inte så här vi vill att det ska se ut.

Med segern spränger heta President's Trophy-kandidaten Vancouver, som första lag i NHL i år, alltså hundrapoängsvallen.

38:e målet

Och eftersom han i mitten av första perioden prickade in sitt 38:e mål för säsongen – personligt NHL-rekord – blev Daniel Sedin också den förste enskilde spelaren att nå 90 poäng (klart personligt rekord det också, med elva matcher kvar att spela).

Viss tröst, kan man väl anta, för Modos straffmiss mot lagkamraten Mikael Samuelssons Södertälje hemma i Sverige...