Henrik Sedin bakom Canucks sjunde raka

HOCKEY

NEW YORK. Så var det dubbelt Sedin i toppen av poängligan igen.

Henrik gjorde nämligen två lika fina som avgörande mål när Vancouver tog sjunde raka segern och säkrade divisionssegern genom att slå svaga Colorado med 4–2 i natt.

Foto: reuters
Jubel efter Alexandre Burrows mål. Daniel Sedin fick passningspoäng.

I teknisk mening är Henrik Sedin visserligen fortfarande trea i den poängliga brorsan Daniel toppar. Han står visserligen på samma 86 poäng som Steven Stamkos, men Tampa-stjärnan har fortfarande övertag i kraft av fler gjorda mål.

Vi tar oss emellertid ändå friheten att påstå att han är delad tvåa och att det därmed – otroligt nog – är dubbelt Sedin i toppen av Art Ross-racet.

Det gör vi för att ”Henkes” mål mot Colorado i natt var så fruktansvärt fina.

Det första, som gav Canucks ledningen med 3–2 och avgjorde matchen, kommer att vevas på higlights-visningar i veckor. Daniel drev fram mot mål och släppte en droppassing mellan sina egna ben (!) till brorsan. Henriks snärtiga skott gav Brian Elliott i Colorado-kassen noll chans.

Sju raka segrar

Det andra satte han visserligen i tom kasse, men han gjorde det från djupt ner i egen zon, så det får allt beskrivas som Youtube-värdigt, det också.

Med vinsten, den sjunde raka, säkrade Vancouver alltså segern i Northwest-divisionen och är garanterade ”pallplats” i sammanlagda tabellen. Såvida inget oförutsett inträffar lär de snart ha säkrat även seger i konferensen – och President's Trophy.

Kort sagt:

Det här ser mer och mer ut som Vancouvers säsong.

Toppen av poängligan:

Daniel Sedin, Vancouver (38+54) 92

Steven Stamkos, Tampa Bay (43+43) 86

Henrik Sedin, Vancouver (18+68) 86

Martin St. Louis, Tampa Bay (26+57) 83

Corey Perry, Anaheim (36+39) 75