Henke skadad efter brutal överkörning

Svenske målvakten skadade nacken: Jag är väldigt stel och har svårt att röra på nacken

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist blev överkörd i natt – och skadade nacken.

Dessbättre verkar det inte vara alltför allvarligt.

– Jag är väldigt stel i nacken, men röntgen visar att inget gått sönder och jag hoppas kunna spela även nästa match, säger han efter 6-3-segern mot Montreal.

Foto: AFP
Henrik Lundqvist

Det var i slutet av New York Rangers segermatch mot Montreal hemma på Madison Square Garden som Canadiens-forwarden Beniot Pouliot helt brutalt körde över den svenske stjärnmålvakten.

Lundqvist låg kvar länge på isen och fick behandling för vad som verkade vara en skada i nacken, men reste sig till sist och genomförde de sista minuterna av matchen.

– Jag hade huvudet nerböjt och såg inte att killen kom. Det gjorde väldigt ont och jag blev omedelbart stel i nacken. Jag funderade på att ta mig till bänken för att byta, men eftersom det var så lite tid kvar bestämde jag mig för att stå kvar, berättar han när han efter en lång sejour i läkarrummet möter New York-media.

Groggy efteråt

Men när slutsignalen gick verkade ”Kung Henrik”  groggy och ville inte genomföra den vanliga ”nickhälsningen” med lagkamraterna som alltid följer på segermatcher.

I det läget höll såväl medspelarna som ledning och fans andan. En skada på ”Henke” nu, när backup-målisen Martin Biron redan är satt ur stridbart skick, vore ett mardrömsscenario för New York Rangers.

Tack och lov visade dock de röntgenbilder som togs direkt efter slutsignalen att inget är trasigt.

– Jag är väldigt stel och har svårt att röra på nacken just nu, säger han och illustrerar problemet genom att röra hela överkroppen när han försöker vända på sig.

– Men jag har alla intentioner att spela nästa match, mot Pittsburgh på söndag. Kan jag bara röra på nacken lite mer ska det gå.

Fördel om slutspelsplatsen

Någon hjärnskakning tror Lundqvist inte att han drabbats av.

– Nej. Det var en väldigt hård smäll, men jag tappade inte medvetandet ens för ett ögonblick och har inga sådana symptom nu efteråt, klargör han.

Själva matchen vann Rangers med 6-3 och därmed har laget skaffat sig en liten fördel i det intensiva slutspelsracet i öst.

Men för att det ska sluta lyckligt krävs definitivt att förstemålvakten är hel och kry – snabbt.