”Bäckis”? Nej – han är Alex Ovetjkins nya radarpartner

Marcus Johansson har tagit över rollen som förstecenter: ”Skitkul just nu”

Foto: AFP
HOCKEY

NEWARK. Nicklas Bäckström gjorde comeback när Washington i natt ”nollade” New Jersey.

Men han fick inte spela med radarpartnern Alexander Ovetjkin.

Unge landsmannen Marcus Johansson har tills vidare övertagit rollen som förstecenter och Ovetjkin-kompis.

– Det är väldigt roligt att få sånt förtroende och jag trivs alltbättre med ”Ovie”, säger ”Mojo” till Sportbladet efter 3-0-segern i Newark.

Marcus Johansson är den stora svenska sensationen i NHL just nu.

I Nicklas Bäckströms frånvaro har ju den 20-årige rookien från Landskrona fått spela center i Washingtons förstakedja mellan Alexander Ovetjkin och Mike Knuble – och gjort det med sådan ackuratess att han alltså fick fortsätta i samma roll när ”Bäckis” i nattens bortamatch mot New Jersey återvände till isen.

– Det är såklart väldigt roligt att få sådant förtroende av coacherna och jag trivs bra i den kedjan, säger han ”Mojo” vi möter honom i omklädningsrummet.

”Svårt i början”

Han fortsätter:

– Jag och Ovetjkin har utvecklat viss kemi nu. Vi hittar varandra bra, samtidigt som vi båda spelar vårt eget spel. I början var det lite svårt, faktiskt.  Han är ju en speciell spelare, som hela tiden får saker att hända. Men efter ett par matcher har jag förstått att han ska ha pucken när han ska ha den, och när han inte ska ha den är det inte meningen att man ska åka och leta efter honom. Jag måste spela mitt spel så sköter han sitt.

Mot Devils var det förstakedjan som stod för samtliga tre mål. Marcus bokfördes inte får några assist, men var inblandad i förspelet till alla tre.

– Det är skitkul just nu, jag stortrivs. Jag har blivit bättre på allting under det här året, men framförallt har självförtroendet stärkts. Jag vågar mer törs spela mitt eget spel och det är ju det man får ut mest av så det är ju bra.

Bäckis gläds med landsmannen

Intill sitter Nicklas Bäckström, som kamperade ihop med Alexander Semin och Marco Sturm i comeback-matchen,  och den som tror att han surar över att den unge landsmannen snott hans plats intill Ovetjkin misstar sig grovt.

– Nej, det har jag inga problem med. Vi har såpass många bra spelare i det här laget att det har så stor betydelse vilka man lirar med och Marcus har verkligen gjort det bra med Ovetjkin och Knuble. Det är jättekul för honom, säger ”Bäckis”.

Han tycker också att det för egen del gick ”sådär” i återkomsten.

– Ja, det kändes att det var ett tag sedan jag spelade. Jag var lite ringrostig, säger han.

Tungt för Devils

Och den brutna tumme som tvingat honom att avstå från spel fem matcher i rad fortsatte trilskas

– Mja, det var några situationer när det fortfarande gjorde lite ont. Men det känns bättre än det gjort sedan jag bröt den och får jag bara någon match till ska nog det här bli bra, menar ”Bäckis”.

För New Jersey, som förde spelet i natt men inte kunde omsätta sina chanser i mål,  innebar nederlaget mot Capitals en andra raka förlust på ett dygn och chanserna att det tidigare jumbolaget ska kunna uppfylla den omöjliga drömmen om playoff har plötsligt krympt avsevärt.