”Förlorade vår stolthet”

Atlanta förnedrat av Buffalo - snart kan två svenska backar bli VM-aktuella

HOCKEY

Krasch, boom, bang.

Efter periodsiffrorna 3-1, 2-1, 3-0 och totalt 8-2 är Buffalo en stekhet kandidat för slutspel.

Och precis tvärtom gäller för det förnedrade Atlanta där backarna Tobias Enström och Johnny Oduya snart kan bli aktuella för VM.

– Vi förlorade vår stolthet, sa Atlanta-coachen Craig Ramsay.

Nattens möte mellan Buffalo och Atlanta var oerhört väsentlig i jakten på en slutspelsplats. Inför fajten var Sabres på åttonde och sista slutspelsplats i Eastern Conference på 76 poäng och Thrashers elva med sina 72 poäng.

Det var aldrig något snack om vem som skulle vinna. Redan efter 24 sekunder satte Jason Pominville 1-0 för Buffalo och med periodsiffrorna 3-1, 2-1 och 3-0 fullbordades förnedringen inför jublande hemmafans i HSBC Arena.

– Vi tillät vår frustration ta kontroll över matchen. Vi måste spela med stolthet, men i kväll förlorade vi vår stolthet och vår tävlingsinstinkt, sa Atlantas coach Craig Ramsay.

Niedermayer tvåmålsskytt

Buffalos veteran Rob Niedermayer gjorde två mål och var självklart nöjd efteråt.

– Vi har spelat bra hockey en tag nu och det här laget blir inte frustrerat. Vi har gått igenom tuffa tider, men jag tror det behövs för att växa som lag. Det gäller att spela bra hockey vid rätt tillfälle, sa den 36-årigen centern.

Atlantas gap till slutspelsstrecket innebär att backarna Tobias Enström och Johnny Oduya snart kan bli aktuella för VM-spel med Tre Kronor i vår.

Tre lag framför sig

Thrashers har nio matcher kvar att spela och tre lag som måste passeras om slutspelet ska bli en realitet. Mycket talar för att det inte kommer att ske – även om hoppet är det sista som överger spelarna.

– Vi kan inte lägga oss ned och låta detta vara säsongens vändpunkt. Alla matcher måste vinnas, så det är bara att komma igen, sa Atlantas forward Anthony Stewart.