Grossman skadad igen

Svenskbacken tvingades gå av när Dallas föll

HOCKEY

Dallas – utan skadade Loui Eriksson - föll hemma mot Philadelphia, 3-2 efter straffar.

Till råga på allt skadade sig ännu en svensk.

Backen Nicklas Grossman tvingades lämna isen redan efter några minuter och återvände aldrig.

Grossman, 26, var tillbaka i Stars laguppställning så sent som för en dryg vecka sedan efter att ha missat elva raka matcher på grund av en höftskada.

Men redan i natt, efter bara fyra matcher, tvingades han gå av skadad igen. Det blev bara en minut och 16 sekunders istid mot Philadelphia Flyers.

Huruvida det är höftskadan som gjorde sig påmind igen var oklart i morse. Första rapporten sa bara ”lower body-injury” – en skada på nedre delen av kroppen.

Fyra försvarare avslutade

Dallas, som saknade även Loui Eriksson och Adam Burish, kom tillbaka från ett 0-2-underläge och kvitterade genom backen Stephane Robidas med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden.

Men till två poäng räckte det inte. Flyers finländare Ville Leino avgjorde i den sjätte straffomgången och gav bortalaget bonuspoängen.

Förutom Grossman fick även lettiske backen Karlis Skrastins lämna isen skadad och Dallas avslutade matchen med endast fyra försvarare.

En sak är säker: Stars läkare har bråda dagar…

I Kalifornien-derbyt vann Anaheim Ducks borta mot Los Angeles Kings med 2-1.

Corey Perry avgjorde i sudden death och gav ankorna den välbehövliga extrapoängen i jakten på en slutspelsplats.

Men på platsen före Anaheim, på åttonde plats i Western Conference, ligger Nashville.

I natt tog Predators en meriterande seger hemma mot Detroit. 3-1 blev det efter bland annat två assist av Patrik Hörnqvist.