Svenska rookieparet bakom Devils seger

Stormatch av Tedenby och Josefson: ”Trivs bra ihop”

HOCKEY

NEW YORK. Mattias Tedenby och Jacob Josefson fortsätter ha roligt med kedjekamraten David Clarkson.

Trion var inblandad i två mål när Devils igår kväll tog sig tillbaka in i slutspelsracet genom att nolla Columbus.

– Ja, vi trivs ihop och det är ju roligt när vi lyckas få in några puckar,  säger Tedenby till Sportbladet efter 3-0-segern.

Foto: AFP
Tedenby.

Efter förra veckans förluster mot Ottawa och Washington föll skymningen i New Jersey igen. Plötsligt såg det ut som att den fantastiska forceringen sedan nyår kunde vara förgäves.

– Det är jäkligt synd att vi förlorade de matcherna. Så mycket som vi skapade mot exempelvis Washington borde vi vunnit, säger svenske rookien Mattias Tedenby när Sportbladet ringer upp.

– Men vi har verkligen inte gett upp för det.

Nej, det märktes i Columbus i natt. Devils svarade för en utmärkt bortainsats,  gav inte hemmalaget en millimeter gratis och vann till sist med 3-0.

”Trivs bra ihop”

Därmed grep de tag i sista halmstrået i den omöjliga jakten på en slutspelsplats. Det är visserligen sju poäng upp till strecket med tio matcher kvar att spela, men ändå...

– Ja, vi har haft samma inställning hela tiden. Vi försöker vinna varje match och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Tedenby.

Ett av skälen till läget sedan i natt ser lite ljusare ut är att kedjan Tedenby bildar med svenske radarpartnern Jacob Josefson och David Clarkson återigen briljerade mot Columbus.

Clarkson stod för två av de tre målen – och de svenska rookisarna stod för två respektive en assist.

– Vi trivs bra ihop, det är två väldigt roliga killar att spela med. Clarkson är stor och stark och skapar utrymme åt oss andra. Jacob är likadan och dessutom en lysande passningsspelare. Som alla djurgårdare, skrockar ”Teddy”.

Nu väntar närmast svåra bortamatcher mot Boston, Pittsburgh och Buffalo. Under den trion matcher avgörs det förmodligen om Devils kommer att kunna hänga på slutspelståget eller inte.