Boston krossade Montreal totalt

Foto: reuters
Montreals tränare Jaques Martin hade lätt att hålla sig för skratt i matchen mot Boston. Här ses han under lagets målvaktsbyte i den tredje perioden.
HOCKEY

NEW YORK. Det skulle bli en knallhård uppgörelse mellan två klassiska rivaler – och möjlig ouvertyr till en formidabel slutspelsserie om några veckor.

Det blev slakt.

Boston körde över Montreal med 7-0 hemma i TD Garden i natt.

– Det är hög tid att vi börjar se oss i spegeln, säger Montreal-stjärnan Michael Cammalleri.

Original Six-lagen Boston Bruins och Montreal Canadiens har alltid varit bittre rivaler, men den här säsongen har osämjan tack vare en räcka ovanligt jämna matcher stegrat mot helt nya nivåer, för att kulminera i rena krigsstämningar efter Zdeno Charas kontroversiella tackling på Max Pacioretty häromveckan.

Eftersom lagen just nu dessutom är positionerade för en rendevouz i första slutspelsrundan om knappt två veckor förväntade sig omvärlden att nattens möte – det sista i grundserien – skulle bli en holmgång av historiska proportioner.

”En stor match”

Men det blev inte ens match.

Det blev total överkörning.

Bruins dominerade från första till sista sekund och vann med förkrossande 7–0.

Det kan man kalla att sända ett budskap...

– Fast det handlade inte om budskap. Det var en stor match och vi ville ha två poäng. Jag hade varit lika glad om det slutat 1–0, säger centern David Krejci, ansvarig för tre assist, till nhl.com.

Självkritiskt i Montreal

Backstjärnan Chara håller med.

– Vi spann på alla cylindrar i kväll. Det var vad det handlar om, säger han.

Montreal-spelarna verkar dock uppfatta det som att de fick en lektion – och den sved ordentligt.

– När man förlorar en match på det här sättet handlar det inte längre om poäng eller tabellplaceringar. Det handlar om oss som grupp och vad vi gör och måste göra bättre. Det är hög tid att vi börjar se oss i spegeln, säger Michael Cammalleri.

ARTIKELN HANDLAR OM