Carolina och Toronto med i slutspelsracet

Förlust för Ovetjkin i comebacken: ”Var som en slutspelsmatch”

Foto: AFP
Straffhjälte Carolinas Tuomo Ruutu sätter den avgörande straffen mot Washington.
HOCKEY

NEW YORK. Alexander Ovetjkin var tillbaka i natt, men det hjälpte föga.

Carolina vann på straffar mot Washington – och eftersom Toronto samtidigt slog Buffalo blev slutspelsracet i öst lite spännande igen.

– Det var som en slutspelsmatch för dom och att spela mot såna lag är bra träning inför allvaret, säger ”Ovie”.

Efter tre matcher frånvaro på grund av en lindrigare skada var Washingtons ryske superstjärna alltså tillbaka på isen i natt och svarade för en okej insats.

Han jobbade sig till några chanser, men ägnade sig mest åt att försöka hämnas på Tuomo Ruutu för en tackling som skickade backen Dennis Wideman till omklädningsrummet.

– Det är lite tufft att komma tillbaka när man missat tre matcher, men jag kände mig bättre för varje byte och varje period som gick, säger ”Ovie” till nhl.com.

Johansson målskytt

För produktion framåt stod istället Alexander Semin och svenske succé-rookien Marcus Johansson, som med sin 2-1-balja i slutet av andra perioden bokfördes för säsongens trettonde mål.

Hurricanes var dock, av lätt förklarliga skäl, mer desperata och lyckades kriga sig till ett oavgjort resultat – och vann sedan på straffar.

– De spelade som om slutspelet redan börjat och att spela mot såna lag är bra träning inför playoff, tycker Ovetjkin.

Nå, Hurricanes hade nytta av sin desperation.

Närmaste konkurrenten ovanför strecket, Buffalo, förlorade nämligen samtidigt ett svavelosande slag mot Toronto med 4-3 och det som höll på att riktigt gap har krympt till en marginal på ynka tre poäng.

– Ja, vi fick lite hjälp och nu känns det som att vi är med igen, konstaterar coachen Paul Maurice

Viktig match för Sabres

Faktum är att även Toronto, som så sent som förra veckan såg helt avsågat, nu bara har fem poäng upp till strecket – fast dessvärre också en match mer spelad än samtliga konkurrenter.

– Det vore väldigt synd om vi inte klarar det. Om vi bara tog oss in i slutspelet skulle vi kunna ställa till med stor skada, säger målvaktssensationen James Reimer till nhl.com.

Nästa stora batalj i öst-racet står redan kommande natt, när Buffalo tar emot New York Rangers.

Förlorar Sabres även den matchen – och det är inte omöjligt; Rangers är ett av ligans starkaste bortalag – ligger de plötsligt riktigt taskigt till.