New Jersey borta från slutspelet

Foto: reuters
Devilsbacken Andy Greene deppar.
HOCKEY

NEW YORK. Nu är det helt klart.

För första gången på tretton år missar New Jersey Devils Stanley Cup-slutspelet.

– Det är första gången för mig och det är en stor besvikelse, säger stjärnan Patrik Elias efter nattens 3–1-förlust mot Montreal.

Att Devils fina slutspelssvit skulle komma att brytas har i praktiken varit klart sedan i julas.

Men med förlusten mot Montreal hemma i Prudential Center försvann också den sista teoretiska möjligheten.

Martin Broduer, Zack Parise – tillbaka på isen i natt för första gången drygt fem månader – Patrik Elias och de andra får plocka fram golfklubborna redan nästa helg.

– Jag har aldrig varit med om att bli utslagen redan innan slutspelet börjar och besvikelsen är stor. Det är ju för att få spela om Stanley Cup man jobbar så hårt under året, säger Elias till nhl.com.

Uppryckning med Lemaire

Det var den katastrofala första halvan av säsongen, när rookie-coachen John MacLean hade befälet i båset, som beseglade den framgångsrika organisationens öde.

Efter tränarbytet strax före jul, när gamle bekantingen Jacques Lemaire tog över, genomgick laget en radikal metamorfos och såg ett tag på väg att vara på att iscensätta tidernas upphämtning, men i slutändan visade sig gapet upp till åttondeplatsen vara för stort.

– Vi hade en bra ”run”, vi jobbade riktigt hårt och tog oss till en position där vi kunde vara med och konkurrera. Det var bara för mycket. Nu ska vi avsluta säsongen med fyra bra matcher, säger målvaktslegendaren Brodeur.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL