Dallas vann – har kvar chansen till slutspel

Foto: ap
Inget mål! Anaheims Saku Koivu får se ett Ducksmål bli bortdömt. Laget hade två puckar inne i slutet, men inget mål godkändes.
HOCKEY

NEW YORK. Dallas tog sista chansen och slog Anaheim på bortaplan i natt.

Samtidigt nollades Chicago av Tampa hemma i United Center, så nu börjar det bli riktigt dramatiskt även runt det västra slutspelsstrecket.

– Det var en av säsongens skönaste segrar. Oerhört viktig, säger Loui Eriksson till Sportbladet efter 4–3-segern.

Stjärnorna från Dallas har haft en tung resa i västerled under helgen och förlorat mot såväl San Jose Sharks som Los Angeles Kings.

Om det blivit nederlag även mot Anaheim i natt hade säsongen i praktiken varit över, men de tog sig i den gemensamma kragen och krigade sig alltså till en 4–3-seger.

– Väldigt skönt. Det var kanske sista chansen att hänga på och det känns bra att vi kunde göra det efter alla förluster på slutet. Nu får vi förhoppningsvis lite självförtroende igen, säger Loui Eriksson när vi talar med honom strax efter slutsignalen i Honda Center.

Två bortdömda mål

Han tycker att laget svarade för en riktigt gedigen insats, men möjligen backade hem för mycket på slutet av rädsla för att släppa in en kvittering – och faktum är att Ducks hade två puckar inne under slutminuterna, men fick bägge bortdömda.

– Vi hade lite flyt får man väl lov att säga, men det var skönt att vi kunde ha det också, när det gått så tungt. Nu lever hoppet igen, speciellt som Chicago förlorade ikväll.

Tampa ångar på

Ja, regerande mästarna blev alltså nollade av Tampa, som hittat riktigt storform lagom till grundseriespurten och med 2–0-triumfen i United Center tog sin femte raka seger.

– Inte kul. Det är ett frustrerande lag att spela mot. Man pratar om det före matchen, men det hjälper inte. De är fortfarande lika svåra att ta sig förbi där ute på isen, säger backstjärnan Brian Campbell till nhl.com.

Blackhawks, på åttondeplatsen, har fortfarande tre poäng upp på Stars, men ett betydligt tuffare spelschema under den sista grundserievecka som inleds idag. Dallas möter avhängda Colorado två gånger, samt likaledes avhängda Minnesota och Columbus.

– Förhoppningsvis ger det en liten fördel att spela mot lag som inte har något att spela för, men det finns inga lätta matcher i NHL. Det är bra lag, vi måste verkligen spela på topp om det här ska gå, säger Loui.

Även Calgary vann i natt, med 2–1, och ligger därmed bara en poäng bakom Chicago. Men Flames har endast två matcher kvar att spela och kan som mest få 95 poäng. Inget tyder på att det ska räcka till slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL