”Vi har fått mycket kritik - nu ligger vi ändå etta”

Ovetjkins 300:e mål när Capitals slog Toronto - svensktrio VM-aktuell

HOCKEY

NEW YORK. Alexander Ovetjkin gjorde sitt 300:e NHL-mål i natt och bidrog därmed till att Washington övertog ledningen i östra konferensen – och att Torontos sista slutspelshopp dog.

– Vi har fått mycket kritik under säsongen, men nu ligger vi ändå etta. Det är rätt skönt, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter straffsegern i Air Canada Center.

Ja, inte nog med att Capitals gick om Philadelphia – som samtidigt åkte på en oväntad 5-2-förlust mot Ottawa –  i toppen av östra konferensen.

Med nattens seger säkrade de också segern i Southeast-divisionen.

– Väldigt skönt. Nu ska vi bara clincha konferensen också, säger Nicklas Bäckström just som laget satt sig tillrätta på planet för en skön nattflight hem till DC.

Och de har saken i egna händer. Om de vinner sina återstående två matcher – ett dubbelmöte mot svaga Florida – blir det serieseger i öst för andra året i rad.

– Vi har fått mycket kritik under säsongen, men nu ligger vi alltså ändå etta. Det är rätt skönt, säger  ”Bäckis”.

Ovetjkins 300:e mål

Matchen mot Leafs – som stod 2-2 vid full tid och till sist avgjordes på straffar – tycker han att huvudstadslaget vann rättvist.

– Ja, vi spelade bra i 60 minuter. Det var deras målvakt ( James Reimer) som räddade dem.

En som höll särskilt hög klass var Alex Ovetjkin. Bland annat smackade han redan i första perioden in NHL-karriärens 300:e mål.

– Jag är glad. 300 mål på sex säsonger...det ser jag som en rätt stor prestation. Men jag spelar också i ett framstående lag, säger den ryske superstjärnan till nhl.com.

Svensktrio VM-aktuell

Toronto-spelarna hade avsevärt mycket mindre att vara glada åt efteråt. Med förlusten mot Washington släcktes den sista strimman hopp om att laget, som stått för en fin forcering under grundseriens sista månad, ska kunna nå playoff.

– Vi spelare håller på med det här för att spela i playoff och vinna Stanley Cup. Nu är vi eliminerade innan festen börjar och det känns inte alls bra, säger lagkaptenen Dion Phaneuf.

För Per Mårts öppnas dock nya alternativ. Med Leafs utanför slutspelet är även Carl Gunnarsson, Fredrik Sjöström och Jonas ”Monstret” Gustavsson tillgängliga för VM.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL