Carolina nollade Detroit - sätter press på Rangers

”Vi håller på att bli riktigt heta nu”

HOCKEY

NEW YORK. Nej, Henrik Lundqvist fick ingen hjälp av sina landsmän i Detroit i natt.

Carolina, New York Rangers värsta rival i streckstriden i öst, kunde tvärtom nolla Detroit hemma i RBC Center.

– Vi håller på att bli riktigt heta nu, hotar superstjärnan Eric Staal.

För fansen i Motown var väl resultatet i  RBC Center i natt sak samma. Red Wings har redan säkrat segern i Central-divisionen och tampas enkom med San Jose om andraplatsen i västra tabellen.

Däremot hade alla som håller på New York Rangers hoppats att The Big Red Machine skulle spinna för full maskin i RBC Center.  Om Carolina förlorat hade Rangers nämligen bara behövt ta en poäng i de återstående två matcherna, mot Atlanta respektive New Jersey, för att säkra sin slutspelsplats.

”Luften gick ur oss”

Men någon sådan present ville Wings alltså inte bjuda på.

De föreföll oinspirerade och omotiverade och föll därför med klara 3-0 mot ett Carolina som likt en desperat pokerspelare gick all in och svarade för en av säsongens bästa laginsatser.

– Vi fick inte puckarna när vi hade bra lägen. Istället gjorde de några psykologiska mål. Då gick luften ur oss, säger veteranen Mike Modano

Hurricanes har nu två poäng upp till Rangers på åttonde och sista slutspelsplats och behöver hjälp av New York-lagets motståndare även om de vinner sina återstående två fajter, mot Atlanta (fredag) respektive Tampa (lördag).

Rangers tuffa avslutning

Stjärnan Eric Staal tvivlar inte på att det ska gå vägen.

– Vi håller på att bli riktigt heta. Det är den här tiden på året man måste spela som allra bäst som lag och jag tycker det känns som att vi gör det nu, säger han till nhl.com.

Rangers möter Atlanta redan kommande natt och måste vinna. Annars kan grundserieavslutningen få direkt avgörande betydelse och det vore inte så lyckat. Då står ärkerivalerna i New Jersey Devils för motståndet nämligen. De har inget att spela för men skulle förstås göra allt som står i deras makt för att få runda av sin frustrerande säsong med att spela bort Rangers från playoff...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL