Rangers sensationellt klart för slutspelet

Lundqvist: Det är fullständigt underbart

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist ska vara med i Stanley Cup-slutspelet.

Till sin egen förvåning – och oändliga lycka.

– Ja, jag trodde aldrig det här skulle gå. Men det är fullständigt underbart att det gjorde det. Nu ska vi njuta en kväll och sen förbereda oss för Washington, hojtar målvaktsstjärnan på en telefonlina från sportbaren på Manhattan där han och lagkamraterna såg Tampa krossa Carolina med 6-2 i natt.

Foto: Scanpix
Henrik Lundqvist fick vänta länge för besked – men till slut stod det klart att Tampa hade slagit Carolina.

Redan under tidiga lördagseftermiddagen gjorde Rangers själva sin plikt och avslutade grundserien med en 5-2-seger mot ärkerivalen New Jersey Devils.

Ändå var stämningen i omklädningsrummet dämpad efteråt.

För det räckte ju inte.

Ett Tampa utan något att spela behövde några timmar senare slå Carolina på bortaplan också.

– Och det blir väldigt svårt. Carolina har varit väldigt bra på slutet, jag har inte mycket hopp, suckade Henrik Lundqvist.

”Trodde aldrig det skulle gå”

Han sa sig just då inte veta om han skulle se den ”ångestfyllda” sändningen från Raleigh , men till slut följde han med resten av laget till en sportbar på Manhattan – och satte sig och led.

– Ja, det var fruktansvärt jobbigt att titta. Jag trodde aldrig det skulle gå, säger han skrattande när vi når honom i sportbarsstöket där fans kan höras ösa gratulationer över den svenske stjärnan.

Att Tampa gjorde en riktigt lysande match och hade ledningen med 4-0 i mitten av andra perioden hjälpte inte.

Tvärtom...

– Ja, jag sa det åt flera killarna...det här gör bara allting ännu värre. Det är tortyr, Carolina kommer att vända. Det var jag övertygad om ändå in till slutet, säger ”Kung Henrik”.

”Oerhört skönt”

Men när Tampa i slutminuten satte två puckar i tom kasse släppte det – slutspelsplatsen var verkligen ett faktum.

– Oerhört skönt, fullständigt underbart. Vi hade äntligen hockeygudarna på vår sida och det var på tiden med tanke vad som hände ifjol och hur det sett ut med några konstiga resultat den här säsongen, jublar ”Lunkan”.

Han säger sig inte vara förvånad över att Tampa svarade för en såpass energisk insats – och har redan hunnit skicka tack-sms till gamle lagkamraten och kompisen Dominic Moore, som gjorde första målet nere i RBC Center.

– Han var ju lysande. Tampa har överhuvudtaget många fans i New York ikväll. Men vi hade hört lite skvaller om att dom verkligen ville göra en bra match och det kändes rätt bra att höra, konstaterar Henrik.

Möter Capitals

– Samtidigt var det första matchen som Carolina spelade under verklig press. Tidigare har de hela tiden jagat, nu var de piskade att vinna. Då blir det annorlunda.

Naturligtvis såg Rangers-spelarna till att fira sin sensationella slutspelsplats i natt.

– Ja, vi ska njuta av det här en kväll. Sedan börjar vi förbereda oss för Washington. Det ska bli fruktansvärt roligt att möta dem.

Första striden står i Verizon Center på onsdag eller torsdag.

Det var det ingen i New York som hade vågat tro...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL