Tatuerade den svenska flaggan – av misstag...

Selänne, 40, om svensexan som spårade ur: ”Tatueraren blev nervös när han kände igen mig”

1 av 25
Selänne i OS 1992, ALBERTVILLE 8 matcher, 7 mål + 4 assist = 11 poäng. Finlands placering: SJUA
HOCKEY

NEW YORK. Är The Finnish Flash i själva verket The Swedish Flash?

Well, chockerande nog har finske nationalhjälten Teemu Selänne i alla fall den svenska flaggan tatuerad på sin högra ankel.

– Det är resultatet av en svensexa. Tatueraren blev nervös när han kände igen mig och blandade ihop färgerna, ursäktar sig det pågående Stanley Cup-slutspelets 40-årige målkung.

Foto: AP
40 år ung – och fortfarande målkung.

Rivaliteten mellan Sverige och Finland är som bekant hård – och när det kommer till hockey bär den rentav vagt släktskap med väpnade konflikter i Mellanöstern.

Så det bör på båda sidor om Östersjön komma som en duktig skräll att det mest legendariska finska lejonet av dem alla strax ovanför sin ankel tatuerat en blixt och – en svensk flagga!

Blev kidnappad

Högförräderi?

Nej, Teemu Selännes fans kan vara lugna.

Det handlar bara om en svensexa som inte riktigt gick som den skulle.

– Mina vänner hade kidnappat mig och utsatte mig för en massa elände. Först klädde de ut mig till Elvis och tvingade mig att uppträda för kunderna på en McDonald’s-restaurang, berättar han för tidningen Orange County Register.

Hade ögonbindel

– Sedan satte de på mig ögonbindel och tog mig till en tatueringssalong. Tanken var att jag skulle få en blixt genom finska flaggan på foten. Men när tatueraren kände igen mig blev han nervös och blandade ihop färgerna...

Wow.

Att ge Teemu Selänne en svensk flagga istället för en finsk är jämförbart med att av misstag hyra ett kontor åt Ku Klux Klan i Harlem.

Frågan är nu bara varför fiendens symbol fått sitta kvar.

– Tanken var att jag skulle åka tillbaka och få det fixat två veckor senare, men det blev aldrig av. En dag ska jag dock göra det. Killen kommer att känna igen mig, det ska jag se till, skrockar den 40-årige superstjärnan.

Kan vara sista slutspelet

Först ska dock The Finnish/Swedish Flash, som 40-åring, fortsätta dominera det Stanley Cup-slutspel som mycket möjligt kan bli hans sista.

– Ja, det känns lite konstigt säga det och jag vill egentligen inte tänka på det, men verkligheten går inte att komma ifrån, konstaterar han.

Lagkamraterna fnyser dock åt sådana påståenden.

– Jag har fyra signerade klubbor hemma från varje tillfälle Teemu gått i pension. Den här gången tänker jag inte ens fråga efter en, säger stjärnan Ryan Getzlaf med ett skratt.

För honom är det lika svårt att föreställa sig Anaheim utan veteranen som redan hunnit göra fem mål i årets slutspel som det är för finska hockeyfans att föreställa sig samme man med svensk flagga på foten...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL