”Ser inte så farlig ut som han borde”

Nysydde Franzén målskytt och hyllad av Kronwall: ”Han är förbannat bra just nu”

HOCKEY

NEW YORK. Red Wings har gjort som Canucks och skaffat sig matchboll direkt.

De vann även den tredje matchen mot Phoenix i natt och kan nu avgöra serien på onsdag.

– Men den gamla klyschan stämmer. Fjärde matchen är alltid svårast att vinna, säger Niklas Kronwall till Sportbladet efter 4-2-segern.

The Big Red Machine har verkligen börjat brumma direkt i årets slutspel.

Till mångas förvåning.

De sista veckorna av grundserien såg det ju inget vidare ut i Hockeytown, men plötsligt är det som att någon tryckt på en knapp, för trots att poängkungen Henrik Zetterberg fortfarande saknas spelar laget säsongens hittills bästa hockey.

– Ja, jag vet inte vad man ska säga om det. Jag vet bara att vi gör som vi ska nu. Alla jobbar för varandra hela tiden, man ser inte ett enda byte där bara någon enstaka tar i för fullt. Hela laget spelar bra,  säger Niklas Kronwall på telefon från värmen i Arizona.

”Riktigt bra start”

I  natt hann matchen inte mer än börja förrän den var avgjord. Red Wings gjorde två mål inom loppet av knappt tre minuter och den knocken reste sig Phoenix aldrig riktigt från.

– Vi hade pratat lite om att man måste rida ut stormen de första tio när man spelar borta i slutspelet och bästa sättet är ju att sätta press på dem. Så vi fick ner puckarna djupt och sedan höll våra forwards fast dem nere där. Det var en riktigt bra start, säger Kronwall.

Som själv hade assist på båda de tidiga tidiga målen och överhuvudtaget stod för en så lysande insats att han utsågs till en av kvällens stjärnor.

”Franzén förbannat bra”

Sedan gjorde Johan Franzén – med ansiktet hos en statist i en krigsfilm – förstås mål också, på ett friläge.

– Han är förbannat bra just nu. Och det ser inte så farligt ut som det borde efter alla stygn han fick sy senast. Det är ju inga blåtiror och så, skrockar kompisen ”Kronner”.

Med segern har Wings alltså skaffat sig slagläge i serien mot Coyotes. Vinner de även onsdagens match är serien över – och den inte helt purunga truppen kan i så fall få  välbehövlig vila inför nästa rond.

– Men den gamla klyschan stämmer, den fjärde matchen är den svåraste att vinna. Dom har ett bra lag som aldrig ger upp och i nästa match kommer de att kämpa för sina liv för att få fortsätta spela. Så vi måste verkligen vara fokuserade om det ska gå vägen, säger Kronwall.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL