Washingtons sjuka svit bruten till slut

Bäckström: De såg lite trötta ut

Foto: afp
Vidare i slutspelet.
HOCKEY

WASHINGTON. Han har undrat själv:

Kan vi verkligen stänga en slutspelsserie?

I natt fick Nicklas Bäckström äntligen beskedet han önskade.

Ja – Washington Capitals vet numera hur man dödar en motståndare i playoff.

– Det känns väldigt skönt att vinna och att för en gångs skull slippa spela sju matcher, säger ”Bäckis” till Sportbladet med ett snett leende efter den avgörande 3–1-segern mot Rangers.

Man hört det på honom de senaste dagarna.

Trots att Washington hela haft ledningen i serien mot New York Rangers, och tidvis spelat otroligt bra, har ”Bäckis” varit orolig över om hans lag verkligen lyckats utveckla den killer-instinkt som krävs för att vinna.

– Nu återstår att se om vi kan stänga en serie, hette det så sent som efter den psykologiskt viktiga sudden death-segern i New York i onsdags.

”Starten var otrolig”

Och det är inte så konstigt. Bäckström har varit med om att tappa övertag tidigare. Så sent som i fjol brände Caps ett 3–1-överläge mot Montreal och åkte ut i första rundan.

Men det är ett annat slags lag som tagit form i den amerikanska huvudstaden den här säsongen – och i går satte Nicklas och hans lagkamrater slutligen kniven i hjärtat på rätt så hjälplösa gäster från New York.

– Det känns väldigt bra. Men vi gjorde en riktigt bra match i dag. Vi bara fortsatte som i tredje perioden

i Garden senast. Starten i dag var helt otrolig. Samtidigt såg de lite trötta ut, säger den svenske stjärnan.

Assist av Johansson

Det är första gången han varit inblandad i en Stanley Cup-serie som inte gått till sju matcher.

– Just det känns jäkligt skönt. Vi har bevisat att vi kan stänga en serie när det behövs. Nu får vi några extra dagars vila och det är utmärkt inför fortsättningen.

Landsmannen Marcus Johansson, som svarade för ännu en briljant insats i går och bland annat stod för en eminent passning till Alexander Semins spiken-i-kistan-mål i tredje perioden, är lika nöjd.

– Jag tycker det känns som att vi har ett lag som kan gå riktigt långt. Vi har alla beståndsdelar som behövs, säger den 20-årige rookie-sensationen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL