Doldisen avgjorde i sudden mot Detroit

HOCKEY

WASHINGTON. Det var Nicklas Lidström som skulle fira sin 41-årsdag med målet han gjorde i första perioden i nattens batalj mellan Detroit och San Jose.

Men han fick festen förstörd av ett annat födelsedagsbarn.

Doldisen Benn Ferriero, som fyllde 24 år just i natt, avgjorde matchen i sudden death.

– Sämre födelsedagar har jag haft, säger hjälten efter 2-1-segern.

Nicklas Lidström fyllde 41 år i torsdags och firade alltså genom att damma in 1-0 efter en elegant flippmacka från den oerhörde Pavel Datsyuk i mitten av första perioden i det inledande slutspelsmötet mellan Detroit och San Jose i HP Pavilion i natt.

Den ledningen höll gästerna från Michigan sedan – huvudsakligen med hjälp av sin målvakt Jimmy Howard – till mitten av tredje perioden, men då lyckades Joe Pavelski i ett powerplay kvittera.

Till slut blev det förlängning och tog ett annat födelsedagsbarn alltså över föreställningen.

”Haft sämre födelsedagar”

Wings hade just lyckats döda en fyra minuter lång utvisning när Benn Ferriero, som länge varit utanför Sharks trupp och gjorde karriärens första slutspelsmatch just i natt, drog iväg en förlupen puck och via Detroit-backen Brad Stuarts klubba gick den turligt in mellan Howards ben.

– Och jag fyller 24 år just idag. Sämre födelsedagar har jag haft, säger hjälten brett leende till tv-kanalen Versus.

Ferriero erkänner att han hade lite tur, men tycker samtidigt att segern var välförtjänt.

– De fick en tidig ledning, men därefter såg vi till att de inte fick skapa särskilt mycket. Vi var det bättre laget och hade bra tryck på dem, menar han.

Zetterberg tillbaka

Ja, sammanlagt avfyrade Sharks de facto 46 skott.

Ska Wings kunna vända på den här steken till söndagens match, som avgörs redan 21.00 svensk tid, måste de se dels se till att ta betydligt färre utvisningar och dels hindra sina motståndare från att skjuta så fruktansvärt mycket..

Henrik Zetterberg gjorde sin första slutspelsmatch och klarade sig med beröm godkänt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL