”Vi kan vända det här”

”Zäta” hoppas att Detroit kan
svara direkt: Är fräschare i år

Foto: AP
Tillbaka i form ”Zäta” är tillbaks från skada och kände sig efter öppningsmatchen mot San Jose bra. ”Jag hade inga besvär med knäet”, säger han.
HOCKEY

WASHINGTON. Det blev visserligen stryk i första matchen.

Men Henrik Zetterberg är ändå glad över att få spela slutspelshockey för första gången.

– Jag tycker det kändes helt okej i fredags och tror absolut att vi ska kunna vända det här, säger han till Sportbladet inför Detroits andra möte med San Jose i kväll.

Henrik Zetterberg skadade sig i ena knäet i slutet av grundserien och kunde inte spela en enda av de fyra segermatcherna i Red inledande playoff-serie mot Phoenix.

”Hyggligt fräsch”

Men till öppningen mot San Jose i fredags natt var lagets bäste målskytt alltså tillbaka – och trots en snöplig övertidsförlust tyckte han det kändes bra.

– Det är klart att det märktes att jag inte spelat hockey på tre veckor, och inte slutspelshockey på ett år, men jag kände mig ändå hyggligt fräsch. Framför allt hade jag inga besvär av knäet och det är det viktiga, säger han på telefon från ett Kalifornien som är varmt ”men inte sådär äckligt varmt, vilket en norrlänning uppskattar”.

”Zäta” har också gott hopp om att Wings ska kunna slå tillbaka i kväll.

”Ta färre utvisningar”

– Vi är fräschare i både kropp och huvud jämfört med förra året, jag tror absolut att vi kan ta en seger här och sen åka hem med en väldigt bra känsla, säger han.

Nicklas Lidström är inne på samma linje.

– Men vi måste ta färre utvisningar och se till att de inte får avlossa fullt så många skott på mål som i första mötet, säger den nyblivne 41-åringen.

Naturligtvis har Detroit-svenskarna hört vad som hänt Tre Kronor i Slovakien – och vad det innebär för Sportbladets krönikör på plats.

– Ja, skrockar ”Zäta”, så här tidigt i turneringen kan det vara värt att ta en förlust om man får se Mats Wennerholm i lusekofta...

ARTIKELN HANDLAR OM