Spelarflykt – då blir Klasen ett hett byte

Elitserien tappar profiler till KHL och NHL

Foto: Foto: SCANPIX
Eftertraktad Stjärnorna fortsätter lämna elitserien och klubbarna jagar febrilt nya profiler. En handfull elitserieklubbar har visat intresse för Linus Klasen. ”Jag kommer välja det som passar bäst för familjen”, säger han.
HOCKEY

Stjärnorna lämnar elitserien och klubbarna är på jakt efter nya profiler.

En av de absolut hetaste spelarna på marknaden: pucktrollaren Linus Klasen, 25.

– Det är två-tre klubbar i elitserien som jag har plockat ut, säger Klasen.

Spelarflykten till KHL och NHL ser ut att bli större än på många år. Minst ett tiotal spelare har skrivit på – eller väntas skriva på – för ryska KHL-klubbar. Minst lika många elitserieprofiler förväntas flytta till Nordamerika.

Samtidigt arbetar elitserieklubbarna hårt för att försöka ersätta de flyktande stjärnorna.

Den kanske hetaste spelaren på marknaden är förre Södertäljespelaren Linus Klasen. Enligt Sportbladets uppgifter har en handfull klubbar visat intresse för den tekniske forwarden.

Klasen har inte tagit något beslut om framtiden.

– Jag vill ju fortfarande tillbaka till NHL, sedan får vi se vilken väg jag kommer ta för att komma tillbaka dit, säger han.

Familjen går först

Något som kan tala för elitserien är Linus Klasens familjesituation.

Sonen Lincoln är ett år och till sommaren väntar han och flickvännen Emma tillökning.

– Jag kommer välja det som passar bäst för familjen, säger Klasen.

Utöver elitserien är ryska KHL ett hett alternativ, även i Schweiz finns det intresse.

– I Ryssland är det några mittenklubbar i KHL som känns hetast, och några i Sverige också. Det är två–tre klubbar i elitserien som jag har plockat ut.

Efter tre succésäsonger i elitserien med Södertälje valde Linus Klasen att nappa på ett erbjudande från Nashville Predators.

Skadedrabbad säsong

Men den lille puckartisten fick inledningen av säsongen förstörd av skador. Klasen drabbades av en hjärnskakning redan på träningscampen och har tillbringat stora delar av säsongen i AHL.

Klasen är för närvarande skadad och spelar inte AHL-slutspel med sitt Milwaukee Admirals, som möter Houston Aeros i kvartsfinalen av Calder Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM