Vancouver har 2–1 efter suddenseger

Kesler avgjorde på Samuelssons skott

HOCKEY

NASHVILLE. I natt var det Vancouvers tid att vinna i sudden death.

Drygt tio minuter in i övertiden snärtade Mikael Samuelsson iväg ett skott som Ryan Kesler styrde in på den omöjlige Pekka Rinne i Nashville-kassen.

– Han är nog den bästa målvakt jag sett, men det är hemligheten. Vi måste skjuta hela tiden, säger ”Samme” till Sportbladet efter 3–2-segern.

Det blev ännu en tät, målsnål och ohyggligt jämna batalj mellan Predators och Canucks i Bridgestone Arena i centrala Nashville i natt.

Predators – som spelade sin första hemmamatch i maj månad någonsin, faktiskt – tog ledningen i mitten av första perioden och såg då ut att ha initiativet, men i början av andra ställde Sedin-kedjan till med en underbart grann klapp-klapp-kvittering och därefter kändes det som att gästerna tog över.

– Ja, det känns bra på isen. Man upplever det som att vi har kontroll. Men de spelar smart och ger aldrig upp och nu fick de ju ett turmål på slutet, säger Mikael Samuelsson när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

”Mycket slump”

Ja, efter att Chris Higgins gett Canucks ledningen i början av tredje verkrade de ha särkrat segern men med lite mindre än sju minuter kvar kvitterade Joel Ward – som ofta gör Nashvilles viktigaste mål – via köksvägen.

Sedan blev det alltså sudden death – precis som i Vancouver i söndags. Då vann Predators, men nu var det alltså Canucks tur.

I ett powerplay drygt tio minuter in i övertidsperioden drog Mikael Samuelsson iväg ett kvickt skott från blå som Ryan Kesler kunde vicka in bakom Pekka Rinne.

– Det är ju mycket slump, vi skapade mycket mer under övertiden förra matchen men förlorade. Istället vinner vi nu, säger ”Samme” med en axelryckning.

– Det är såklart skönt att få vara inblandad, särskilt som jag fick begränsat med istid idag och var lite irriterad över det. Men det där är ju hemligheten mot Rinne, som nog är den bäste målvakt jag sett. Vi måste skjuta, om och om igen. Det är inte säkert att pucken går in på första eller andra skottet, men till slut letar den sig in.

Hörnqvist: För djäkligt

Daniel Sedin instämmer.

– Vi sköt mer och vi såg till att ha lite mer trafik framför honom, framför allt i power play. Det var skillnaden mot förra matchen. Men Nashville är ett lag som hela tiden kommer igen, man får aldrig några 4–1-ledningar att spela på. Så här kommer det nog att se ut i alla matcher, säger han och torkar eftersvetten ur pannan.

”Danne” hade assist på den bländande klapp-klapp-kvitteringen, vilket hela femman kunde fått, och är hyggligt nöjd med sin och brodern Henriks insats.

– Det är tufft där ute, det gäller att ta vara på de få chanser man får. Fortsätter vi bara jobba så kommer det att lossna, menar han.

Nashvilles svensk, Patric Hörnqvist, är mindre tillfreds med kvällen, förståeligt nog.

– Det är alltid för jäkligt att förlora på övertid. Men ska man vara ärlig så var väl de det bättre laget idag, säger han.

– Vi vet dock hur vi ska slå dem och kommer att spela bättre i nästa match. Det är inte lätt att slå oss två gånger i rad.

FAKTA

Nattens matcher

Nashville–Vancouver 2–3 e förl (1–0, 0–1, 1–1, 0–1)

Nashville: David Legwand, Joel Ward. Målvakt: Pekka Rinne 93,6 procent. Vancouver: Ryan Kesler 2 (Daniel Sedin, Mikael Samuelsson), Chris Higgins (Alexander Edler). Målvakt: Roberto Luongo 93,3 procent.

Publik: 17 113.

Vancouver leder med 2–1 i matcher.

Tampa Bay–Washington 4–3 (1–0, 1–3, 2–0)

Tampa Bay: Sean Bergenheim, Vincent Lecavalier, Steven Stamkos (Victor Hedman), Ryan Malone. Målvakt: Dwayne Roloson 90,6 procent. Washington: Mike Knuble, John Carlson (Marcus Johansson), Alexander Ovetjkin. Målvakt: Michal Neuvirth 86,7 procent.

Publik: 20 613.

Tampa Bay leder med 3–0 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM