Tampas superskräll ett faktum: ”Helt otroligt”

HOCKEY

NASHVILLE. Skrällen är ett faktum.

Tampa Bay vann även den fjärde matchen mot Washington och har därmed svept seriesegrarna i den andra slutspelsomgången.

– Om någon sagt att vi skulle göra det hade jag skrattat, det är helt otroligt. Men vi har hållit oss till vårt system och spelat väldigt bra, säger Victor Hedman till Sportbladet efter avancemanget.

Foto: REUTERS
Victor Hedman var jublande glad i morse.

Efter den mäktiga återkomsten i serien mot Pittsburgh stod det klart att Tampa skulle kunna ge även Washington en match.

Men att det unga och tämligen oerfarna laget från västra Florida skulle kunna ta konferensettan och favoriten i fyra raka matcher, det trodde garanterat ingen.

Inte spelarna själva heller.

– Nej, verkligen inte. Om någon sagt det innan serien startade hade jag bara skrattat, säger Victor Hedman när vi når honom under det glada men återhållsamma firandet nere i solskensstaten.

Jämnt i en dryg period

– Men det har också varit mycket jämnare än vad de siffrorna kanske antyder. Vi vann två av matcherna med ett mål och två med två mål och har fått slita hårt för segrarna varje gång.

Nattens avslutande match, som slutade 5-3, var dock bara spännande så länge Washington höll det 1-1-resultatet Alexander Ovetjkin, gästernas bäste spelare, fixade i slutet av första perioden – och det gjorde de inte längre än till en bit in i andra perioden.

Sedan hade Bolts ledningen resten av matchen och gav aldrig ett egendomligt håglöst Washington mycket till chans att komma igen.

– Det är svårt att säga vad det är som avgör hela serien, men vi har hållit oss till vårt system och spelat väldigt bra i defensiven. Dessutom har Roloson varit extremt bra i kassen och så har vi verkligen utnyttjat våra lägen, säger ”Vigge” Hedman.

”Har spelat smart defensivt”

Hans ärrade landsman och backkollega Mattias Öhlund – som för första gången i sin 13 år långa NHL-karriär kvalificerat sig för en konferensfinal – håller med.

– Att vi vinner fyra raka är kanske lite orättvist, det handlar om en del flyt också. Men vi har spelat smart defensivt och sedan gjort mål i väldigt bra lägen hela tiden, säger han.

Nu väntar några dagars vila bägge svenskarna ser fram emot, särskilt som serierna mot Pittsburgh och Washington i princip gick i varandra, men sedan börjar laddningen för en konferensfinal mot antingen Boston eller Philadelphia.

”Ännu tuffare matcher nu”

Och varken Victor eller Mattias är nöjda ännu.

– Nej, jag vill verkligen fortsätta ytterligare någon månad. Det här har jag drömt om sedan jag började spela hockey och det är fruktansvärt kul, säger ”Vigge”.

– Så nu njuter vi en stund, men sedan måste vi vara beredda på ännu tuffare matcher. Det blir bara svårare ju längre man går, det vet vi.

ARTIKELN HANDLAR OM