'Bäckis': Vi borde ha vunnit de två första

HOCKEY

NASHVILLE. För fjärde året i rad:

Washington Capitals gör fiasko i slutspelet.

Tampa fullbordade i natt sin chockerande svep med en 5-3-seger.

– Vi borde ha vunnit de två första matcherna. Det var då vi hade chansen, säger en djupt besviken Nicklas Bäckström.

Foto: REUTERS
UTSLAGNA Ovetjkin och Bäckström deppar.

Washington är utslaget, Nicklas Bäckström tillgänglig för VM, frågan är om han vill komma.

Säkert är att Pär Mårts vill ha dit honom:

– Vi ska höra av oss direkt, sa han till Sportbladet på onsdagen.

Men Bäckström är mycket besviken efter förlusten.

Det var ju i år det äntligen skulle ske.

Efter tre raka slutspelsknockar – i första omgången mot Philadelphia 2008, i andra omgången mot Pittsburgh 2009 och mot Montreal i första omgången förra året – hade ju Washington äntligen lärt sig att ta defensivt ansvar och i första rundan mot New York Rangers såg allt så bra ut.

Men alltihop slutade alltså med den värsta smällen hittills för Ovetjkin-erans Capitals – fyra raka förluster mot Tampa Bay Lightning.

”Bäckis” försvaras av coachen

– Vi hade chansen i de två första matcherna på hemmaplan, de var där för oss att ta, säger en mycket nerslagen Nicklas Bäckström till nhl.com och fortsätter:

– Men i de två matcherna här nere spelade vi exakt som de ville att vi skulle spela. Det såg så enkelt ut när de bara chippade ut pucken ur egen zon och vänta på att vi skulle begå misstag.

”Bäckis” har själv haft ett motigt slutspel och fick i natt svidande kritik i nordamerikansk media för sin insats under serien mot Lightning.

Men han tas i försvar av sin coach.

– Han gjorde inga mål, nej, men ingen kan komma här och påstå att han inte försökte. Han ville oerhört mycket, men det ville sig bara inte. Och när det händer, då sätts snöbollen i rullning, säger Bruce Boudreau.

Ovetjkin: Samma lag nästa säsong...

Frågan är nu vad som händer med laget som alltid bländar världen i grundserien för att sedan bara kollapsa i slutspelet.

Många tror och hoppas att Boudreau får sparken och att flertalet spelare byts ut.

– Det hoppas jag inte. Vi saknar ingenting i det här laget, vi har ett suveränt omklädningsrum med en underbar atmosfär. Alla stöttar varandra här. Vi missade en chans att vinna när vi borde vunnit och sedan orkade vi inte komma tillbaka, det är allt. Jag vill se samma lag här nästa säsong igen, säger superstjärnan Alexander Ovetjkin till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM