Efter Kronwalls tackling – nu ska Murray hämnas

Sharks tuffing har tröttnat på
armbågar från Abdelkader

1 av 2
Douglas Murray.
HOCKEY

NASHVILLE. San Jose vann även den tredje matchen mot Detroit i natt, på övertid, men Niklas Kronwall kunde i alla fall glädja hemmafansen genom att knocka Dany Heatly med en klassisk open ice-tackling.

Nu hoppas Douglas Murray få hämnas – på Kronwalls lagkamrat Justin Abdelkader.

– Han har förtjänat en propp och om vi leder med några mål på fredag ska jag ta honom, säger ”Dogge” till Sportbladet efter 4-3-segern i Joe Louis Arena.

Detroit Red Wings gjorde sin bästa match i serien mot San Jose och hade med drygt fyra minuter kvar av matchen ledningen med 3-2 – efter mål av bland andra Nicklas Lidström och två assist av Henrik Zetterberg.

Men det räckte inte.

Dan Boyle hann kvittera innan slutsignalen och på övertid fullbordade Devin Setoguchi ett hat trick.

Murray: ”Vår sämsta match...”

Därmed har San Jose ett till synes ointagligt 3-0-överläge i serien.

– Det känns bra att vi kan vinna även när vi inte spelar på topp. Det här var vår sämsta match på ett bra tag, men till slut  gör vi ändå det vi ska, säger Douglas Murray när vi talar med honom efter matchen.

– Det är också femte gången vi vinner på övertid i det här slutspelet och det är ju extra roligt. Men det blir ofta så, har det gått bra i sådana lägen tidigare får man självförtroende och då vinner man gärna igen.

”Dogge” kan inte heller förneka att Sharks alltid höjer sig ett par klasser i matcher mot Red Wings.

– Ja, det har alltid varit en aura kring Detroit. De tycker de är lite bättre än alla andra. Den vill vi ta bort, säger han.

– Dessutom har ju våra tränare bakgrund i Red Wings och vet hur man ska spela mot dem. Det betyder mycket.

Kronwall bjöd på monstertackling

För fansen i The Joe var den tredje raka förlusten mot San Jose förstås förkrossande, men de kunde som sagt glädja sig åt att få se Niklas Kronwall utföra ett riktigt paradnummer.

Han släckte lyset på superstjärnan Dany Heatley med en riktigt tung open ice-tackling under matchen.

Till och med Murray är imponerad.

– Ja, det var en riktig pärla. Och smart också. Kronwall gjorde en paus så att Heatly inte trodde att han skulle komma. Sen small det. Kronwall kan sånt där, säger han.

– Jag är mest stolt över att ingen i vårt lag reagerade som vi brukade göra förr om åren och drog på oss en utvisning för nån dum hämndaktion. Vi lät det bara bero.

”Dogge” utlovar hämnd

Men på fredag hoppas ”Dogge”, själv en fruktad open ice-hit-leverantör, få hämnas.

Dock inte på Kronwall – utan på Justin Abdelkader.

– Han har satt några armbågar i ansiktet på mig och förtjänar en smäll. Jag tänker inte dra på mig någon utvisning om det är jämnt, men om vi har en ledning på några mål i slutet av matchen på fredag, då ska jag ta honom, lovar bjässen som kallas Crankshaft.

ARTIKELN HANDLAR OM