Sedinarnas replik

Svarade kritikerna med poängfest när Vancouver kopplade greppet i matchserien mot Nashville

HOCKEY

NASHVILLE. The Sedin Show rullade i Nashville inatt och nu har Vancouver slagläge.

Och den här gången är de fast beslutna att utnyttja det.

– Ja, vi lärde oss en läxa mot Chicago och kommer att behandla nästa match som en Game 7, säger trepoängsmannen Henrik Sedin till Sportbladet efter 4-2-segern.

Det har, i synnerhet i kanadensisk media, ältats om att Daniel och Henrik Sedin inte producerar tillräckligt mycket poäng i det pågående slutspelet.

I natt kom alltså repliken.

Henrik gjorde ett mål – det sista, i tom kasse – och stod för två assist, inklusive ett formidabelt till en Ryan Kesler-balja som kommer att vevas på Youtube,  medan Daniel hade en assist.

– Men vi tycker inte att vi spelade bättre ikväll än i de tidigare  matcherna. Vi gjorde samma saker då, skillnaden är att det blev mer utdelning på chanserna nu. Fast självklart är det skönt att få några poäng, säger Daniel.

”Vår uppgift att producera”

Hans tvillingbror håller med.

– Man kan inte bara se till poängen, men visst. Det är vår uppgift att producera, så det är ju bra att vi gör det, säger Henrik.

Han erkänner också att det var viss lättnad att äntligen få göra ett mål – även om det var i tom kasse.

– Det betyder ändå en del mentalt, så tror jag alla känner. När det gått ett längre tag sedan man gjort mål är det en lättnad ett få in en puck.

Edler också målskytt

Även Alexander Edler gjorde mål i natt; han drog iväg en liten fjösare som på något sätt letade sig in bakom sedvanligt utmärkte Pekka Rinne.

– Jag vet inte, jag såg inte ens att den gick in, men det var någon screen där och...ja, det är så vi måste göra på Rinne. Han är ruggigt bra, så vi får försöka skjuta från alla lägen och ha trafik framför honom, säger den unge backen.

Med segern har Canucks skaffat sig 3-1-ledning i serien mot Nashville och därmed kan de avgöra hemma i Rogers Arena på lördag kväll.

Men då gäller det att vara mer skärpt än i samma läge mot Chicago i förra omgången.

– Ja, vi lärde oss mycket av den serien och vet att vi inte kan slappna av alls. Då är risken att motståndarna får in en fot i serien igen. Så vi kommer behandla matchen på lördag som en game 7, försäkrar Henrik Sedin.

Gillar att ligga under?

Det lär dock bli jämnt. Även om gästerna var bäst i natt igen fick de inte ledning med mer än ett måls marginal förrän vid ”Henkes” mål i tom bur – och Predators hotade hela tiden att komma tillbaka.

– Det är så det känns på isen också, vi har kontroll, men de vet hur man spelar i såna lägen. Jag ska inte säga att de gillar att ligga under, men de är vana vid det och vet hur situationen ska hanteras, säger Mikael Samuelsson.

– Det skulle dock förvåna om vi inte gör en riktigt bra match på lördag. Vi har det som hände mot Chicago i färskt minne och vill inte att det upprepas igen.

FAKTA

Nashville–Vancouver 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)

kvartsfinal 4 i bäst av 7

Nashville: Joel Ward, Cody Franson. Målvakt: Pekka Rinne 88,9 procent. Vancouver: Alexander Edler (2), Henrik Sedin (1), Christian Ehrhoff (Henrik Sedin, Daniel Sedin), Ryan Kesler (Henrik Sedin). Målvakt: Roberto Luongo 90,5 procent.

Publik: 17 113.

Vancouver leder med 3–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM