Nashville slog Vancouver - Hörnqvist längre från VM

Sedinarnas Canucks lyckades inte avgöra matchserien: ”Pressen ökar på dem hela tiden”

HOCKEY

DETROIT. Tre Kronor kan glömma Patric Hörnqvist också.

Hans Nashville tvingade fram en sjätte match mot Vancouver i natt.

– Vi ger aldrig upp, säger ”Bengan” till Sportbladet efter den skrällartade 4-3-segern i västra Kanada.

Foto: AP
Hörnqvist klappar om sin målvakt efter segern.

Nej, Canucks klarade inte av att stänga igen serien mot Nashville hemma i Rogers Arena – heller.

De hade ledningen med 2-1 efter en period och såg ut att kontrollera händelserna helt, men i början av andra fick David Legwand turligt, via Alexander Edlers hand, in en kvittering och plötsligt var det match igen.

I tredje perioden gjorde sedan Joel Ward – Predators särskilde slutspelskiller – två mål och det tog knäcken på hemmalaget.

– Vi hade väl de studsar med oss som jag tycker dom haft de närmast föregående matcherna. Men man förtjänar sitt flyt också, säger Patric Hörnqvist när vi när honom efter slutsignalen.

”Ger aldrig upp”

Han fortsätter:

– Vi visade än en gång att vi aldrig ger upp. Det är det här lagets främsta egenskap.

Med Predators-segern har Vancouvers övertag i serien krympt till 3-2 och striden fortsätter nu i Nashville natten till tisdag.

Resan dit hade Canucks-spelarna helst sluppit, tror Patric Hörnqvist.

– Ja, det var nog inte vad de räknat med. Det är långa resor och pressen ökar på dem hela tiden. De har nog i bakhuvudet att de höll på att tappa 3-0-övertaget mot Chicago och nu kan tappa även ett 3-1-övertag. Vi har å andra sidan inget att förlora, säger han.

Inget VM-spel?

Med en ton som antyder att Tre Kronor-ledningen – som haft Hörnqvist högt på önskelistan på slutet – nog kan glömma honom.

Han tänker spela Stanley Cup-hockey ett tag till...

– Ja, jag har gott hopp om vad vi kan åstadkomma i match sex och sju. Det finns betydligt mer att ta av i vårt lag. Bland har min kedja, med Fisher och Kostitsyn, inte gjort några mål i den här serien ännu. Det är dags att det blir ändring på det nu, konstaterar han.

Mikael Samuelsson lämnade matchen i natt med vad som såg ut som en svår skada. Han vred till ett ben i närkamp i första perioden, blev liggande på isen i någon minut och fick sedan hjälpas ut i omklädningsrummet. Canucks meddelar bara att han ådragit sig en ”lower-body injury”.

Alexander Edler hade en assist på Ryan Keslers tröstmål i slutet och det var enda svenskpoängen i matchen.

FAKTA

Vancouver–Nashville 3–4 (2–1, 0–1, 1–2)

kvartsfinal 5 i bäst av 7

Vancouver: Ryan Kesler 2 (Alexander Edler), Raffi Torres. Målvakt: Roberto Luongo 82,6 procent. Nashville: David Legwand 2, Joel Ward 2. Målvakt: Pekka Rinne 91,2 procent.

Publik: 18 860.

Vancouver leder med 3–2 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM