Gröna & galna

Men nu vill NHL stoppa Canucks udda fans

HOCKEY

NEW YORK. Det var spelarna i Vancouver som fällde Nashville i Stanley Cup.

Men de fick som vanligt hjälp av de två mest spektakulära fansen i hela ligan – de gröna männen.

– Jag tror inte jag skulle vilja gå klädd så där, men de bidrar nog till att distrahera våra motståndare, säger Daniel Sedin till Sportbladet om ”Force” och ”Skully”.

Foto: AP
KOM OM NI VÅGAR! De gröna männen på Vancouvers läktare gör allt för att psyka motståndarna som tvingas sätta sig i utvisningsbåset.

Ingen som sett Vancouver Canucks spela de senaste åren har kunnat undgå att notera dem.

Alldeles intill motståndarlagets utvisningsbås sitter två säregna män i gröna, åtsittande helkroppstrikåer. Fast sitter gör de egentligen inte. Så fort bortalagen i Rogers Arena får en utvisning ställer sig ”Force” och ”Skully” – som de hemliga männen kallar sig – till med show; dansar, pekar, står på händerna mot plexiglaset och gör allt de kan för att störa, irritera och distrahera spelaren som sitter där.

– Om vi bara kan få dem att förlora alldeles så lite av sitt fokus har vi vunnit för då har vi hjälpt Canucks, säger de under en intervju, i full mundering,  med ­­nhl.com­.

Charmade Nicole Kidman­

I den just avslutade slutspels­bataljen mellan Canucks och Predators stod de för några av sina greatest hits.

De följde bland annat med till Bridgestone Arena och charmade Nicole Kidman, på plats på läktaren med sin country-sjungande make Keith Urban. 

Och i matchen därpå i Vancouver fick Mike Fisher, gift med sångerskan Carrie Underwood, en hemmagjord skylt på hustrun – i Canucks-tröja – uppkörd i ansiktet när han satt i utvisningsbåset.

– Det gjorde mig inget. Jag försökte kyssa henne, men tyvärr var plexit emellan, säger han glatt till The Tennessean.

Andra är inte fullt lika roade.

Expertkommentatorn Glenn Healy muttrade i en sändning på CBC häromdagen att det måste vara en mänsklig rättighet att slippa få en annans man skrev upptryckt i nunan (!) och NHL vill helst begränsa de gröna männens möjligheter att klättra på utvisningsbåsplexit.

”Bidrar till att distrahera”

Vancouver-spelarna?

– Vi tänker inte så mycket på dem, inte när det är match. Men de bidrar nog till att distrahera motståndarna, säger Daniel ­Sedin.

Är de snygga?

– Hm. Jag skulle nog inte vilja gå klädd så där själv?...

Så synd?...

ARTIKELN HANDLAR OM