Hedman knockad i Tampas seger

Åkte på vänsterkrok av Bostons hårding: ”Vet inte om han ville sända ett budskap”

HOCKEY

BOSTON. Tampa tog i natt sin åttonde raka slutspelsseger.

Och det kostade Victor Hedman en vänsterkrok på hakan – utdelad av Bostons hårding Milan Lucic.

– Det är sånt som händer i playoff, jag borde varit mer beredd, säger ”Vigge” när Sportbladet träffar honom efter 5-2-segern i TD Garden.

Det var när lite drygt en halv minut återstod i första konferensfinalen mellan Boston och Tampa som Victor Hedman åkte på en rungande propp.

Han kom åkande mot Milan Lucic och fick helt otippat en vänsterkrok på hakan, föll som en fura och blev liggande på isen.

– Men det är ingen större fara med honom. Han studsar omkring som vanligt därinne, säger backkollegan Mattias Öhlund med ett snett leende och nickar mot de delar av omklädningsrumsfären som är ”off limits” för media.

”Var inte beredd”

Det bekräftas av ynglingen själv när han såsmåningom letar sig ut ur environgerna i TD Garden.

–  Det är okej med mig. Jag var inte beredd på att det skulle smälla och det borde jag kanske varit, säger han och gnider sig om den mörbultade hakan.

– Jag vet inte om han var frustrerad eller ville sända ett budskap, kanske både och, men det är sånt som händer under slutspelet.

Ja, särskilt när underdogs kommer till Boston och förstör planerad fester.

Vilket Lightning i sanning gjorde i natt. De redde ut en anstormning från hemmalaget under första tio – sedan gjorde de under loppet av en dryg minut tre mål på en till synes ringrostig Tim Thomas.

Redan där var tillställningen i princip avgjord.

– Vi satte våra chanser och det är väldigt viktigt mot just Boston, vi vet hur bra han är i kassen, säger ”Vigge”.

Åttonde raka segern

– Men det var långtifrån en perfekt insats. Det finns fortfarande mycket att förbättra i vårt spel. Jag tycker till exempel att det är väldigt onödigt att de får reducera till 5-2 på slutet. Vi måste få ut pucken ur zonen i såna lägen.

Faktum är dock att skrällaget från västra Florida inte förlorat sedan i fjärde matchen i första omgången mot Pittsburgh. Segern i natt var den åttonde raka.

– Ja, vi har nästan glömt hur det känns att förlora nu och den känslan vill man förstås undvika. Men vi blir inte för glada för det, vi har fått en bra start här, inget annat. Vi måste ladda om och fortsätta spela bra, säger Hedman.

Noterbart i övrigt är att finländaren Sean Bergenheim, som fått ett dundrande  genombrott de senaste veckorna, gjorde sitt åttonde mål – och därmed, helt sensationellt,  seglade upp i toppen av slutspelets målliga.

– Jag vet inte riktigt vad som hänt, men en skillnad mot tidigare är att jag tar ett steg tillbaka när jag ser ett tillfälle istället för att vara i famnen på målvakten. Det verkar fungera, säger han.

Onekligen.

Nästa match mellan Boston och Tampa spelas natten till onsdag.

FAKTA

Boston–Tampa Bay 2–5 (1–3, 0–0, 1–2)

semifinal 1 i bäst av 7

Boston: Tyler Seguin, Johnny Boychuk. Målvakt: Tim Thomas 87,9 procent. Tampa Bay: Sean Bergenheim (Victor Hedman), Brett Clarke, Teddy Purcell, Marc–Andre Bergeron, Simon Gagne. Målvakt: Dwayne Roloson 93,9 procent.

Publik: 17 565.

Tampa Bay leder med 1–0 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM