Knäskålen av – akutopererades

Karriären återigen i fara

HOCKEY

Det här är säsongen Mattias Modig nog helst vill glömma.

Knäböj med 60 kg på stången under gårdagens träningspass – då var olyckan framme igen för Pittsburgh-målvakten.
Knäskålen gick av och 24-åringen blixtopererades på sjukhus.

– Det lät som när en björkkvist bryts av, säger hans fystränare till Kuriren.

Foto: Foto: Bildbyrån
Mattias Modig

Det började bra när han flyttade från Luleå till Pittsburgh Penguins hösten 2010. Sedan dess har bara bakslagen radat upp sig.

Det började med att Modig förflyttades från NHL ner till AHL. Sen fortsatte resan neråt till ECHL-ligan där 24-åringen slet av ett korsband i ena knät under en all star-match i vintras.

Modig dömdes till sex månaders rehabilitering, och har sedan en tid tillbaka varit tillbaka i Luleå där han rehabiliteringstränar med fystränaren Stefan Höök. Men på vägen tillbaka från skadan, så var olyckan var framme igen.

”Lät förjävligt”

– Det lät förjävligt, som när en björkkvist bryts av. Jag fattar ingenting. Det var vanlig styrketräning under enkla former och med små vikter. Mattias hade bara 60 kilo på stången och det är ingen vikt för en hockeyspelare, säger Stefan Höök, Modigs fystränare, till Kuriren.

Modig fördes direkt till sjukhus där det konstaterades att han fått en fraktur på knäskålen och tvingades till blixtoperation.

Planerade AHL-spel

Målvaktens agent berättar för NSD att planerna för 24-åringen var att återvända till Pittsburgh för AHL-spel i Wikles-Barre/Scranton.

Modigs mamma hälsar till Sportbladet att Mattias inte vill prata med journalister ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM