”Vissa verkar nöjda – det är skamligt”

Utspelade av Sedinarna – nu sågar Douglas Murray sina lagkamrater

Foto: Foto: AP
TUFFA TAG Douglas Murray har som vanligt visat upp sin hårda sida i semifinalserien mot Vancouver och delat ut några ordentliga smällar till Ryan Kesler.
HOCKEY

TAMPA. The Sedin show har börjat snurra på allvar – och ska San Jose ha någon chans att överleva konferensfinalen mot Vancouver måste den stoppas.

Frågan är bara – hur?

– De är jäkligt heta just nu, men vi får sluta ta dumma utvisningar och börja spela som ett lag igen. Några av våra killar verkar vara nöjda med att ha slagit Detroit i förra omgången och det är skamligt, säger svenske backhårdingen Douglas Murray till Sportbladet.

Det var uppvisning i den andra konferensfinalen mellan Vancouver och San Jose i Rogers Arena igår natt.

Ångermanländsk tvillingshow.

Daniel stod för två mål och Henrik för tre assist – och med lite tur hade herrarna Sedin producerat ännu mer; de snurrade tidvis så inspirerat och lustfyllt att de förärades spontana standing ovations av Canucks-fansen.

”Sedinarna är jäkligt heta”

De har, milt uttryckt, kommit igång.

– Det jobbiga är att det inte är den som har pucken som är farligast. Det är den som inte har den. Skaffar han sig bara ett läge kommer han få pucken av brorsan och göra mål, suckar Douglas Murray när vi talar honom inför tredje ronden i natt.

– Samtidigt...inte för att någon credit från Daniel och Henrik, de är verkligen jäkligt heta just nu, men det är vårt eget fel att det ser ut så här. Vi tar dumma utvisningar och när man gör det mot de där två vet vi alla vad som händer. Och så har vi slutat spela som ett lag. De får ha pucken hela tiden, varmed vi tvingas spela i egen zon hela tiden och då blir man som back till slut trött, oavsett om man fått vila en månad innan serien.

”Inte helt nöjd ...”

”Dogge” har svårt att dölja besvikelsen han känner inför vissa lagkamraters insats.

– Jag förstår inte riktigt, vi spelar konferensfinal, men somliga av våra killar verkar vara nöjda med att vi slog ut Detroit i förra omgången. Det är skamligt, säger han upprört.

– Många ifrågasätter oss backar, men jag tycker vi jobbar stenhårt och ser att forwards får bra puckar hela tiden. Dessvärre händer det inte så mycket därefter.

”Dogge” själv har spelat bra, fått beröm av tv-kommentator och säger sig vara fräsch och pigg. Dessutom har han fått in några efterlängtade proppar på Canucks-provokatören Ryan Kesler.

Men på just den punkten är han ändå inte tillfreds.

– Nja, han spelar ju fortfarande, så helt nöjd är jag ju inte...

ARTIKELN HANDLAR OM