Efter målfesterna – nu blev Tampa Bay nollat

Hedman: Vi var för långsamma

HOCKEY

TAMPA. I de två första matcherna mot Boston gjorde Tampa Bay Lightning tio mål.
Inatt blev de nollade – och har plötsligt hamnat i 2–1-underläge i konferensfinalen.

– Men vi har varit i värre situationer och kommer tillbaka, säger Victor Hedman när Sportbladet träffar honom efter 2–0-förlusten.

Foto: ap
Patrice Bergeron kramar om Tim Thomas efter att Boston hållt nollan.

Efter de två inledande målfesterna – som slutade 5–2 respektive 6–5 – blev det en mer väntad matchbild i den tredje konferensfinalen mellan Lightning och Bruins i det sommarheta Tampa i natt.

Det var ett tajt, tungt, brötigt ställningskrig från början till slut.

Olyckligtvis för hemmalaget kunde Boston ta ledningen redan efter en dryg minut – sedan David Krejci lämnats alldeles sopren framför Dwayne Roloson av Victor Hedman och hans backkollega Brett Clark.

– Det var olyckligt. Clark blev lite interferad av domaren och tappade pucken och jag kom lite utanför. Sedan gick både och jag forwarden på samma kille och därför kunde han stå sådär fri. Det brast i kommunikation och det var ju ett mål man blev förbannad på, men samtidigt visste vi ju att det fanns gott om tid att komma tillbaka.

Vass defensiv av Boston

Det var bara det att Boston med den lilla ledningen kunder ägna sig åt en specialitet som kallas bra försvarsspel.

De kloggade igen mittzonen och gjorde det exceptionellt svårt för hemmaspelarna att ens komma in i offensivt territorium, än mindre skapa några riktigt vassa chanser.

När Andrew Ference sedan i mitten av tredje perioden kunde styra in en puck som retsamt gled in mellan benen på Dwayne Roloson kändes det som att den måttligt underhållande tillställningen var över.

– Ja, de är bra på att täppa till och göra det svårt för motståndarna att komma fram. Men om vi har lite mer speed under skridskorna ska det gå att lösa. Vi var för långsamma, säger ”Vigge” och fortsätter:

– Dessutom gjorde vi det för lätt för Tim Thomas. Han såg allt vi skickade mot honom. Vi måste in i skiten och skymma och göra hans liv lite svårare.

”Ingen panik”

Med förlusten har Tampa, som radade upp åtta raka vinster efter de inledande förlusterna mot Pittsburgh, hamnat i 2–1-underläge i konferensfinalen och en vinst i lördagsmatinén hemma i St Pete Times Forum är nu i princip ett måste.

– Vi känner ingen panik. Vi var i 1–3-underläge mot Pittsburgh också och lyckades slå tillbaka. Det ska vi göra ju också, vi vet vad vi behöver bli bättre på, säger Victor Hedman.

FAKTA

Matchfakta

Tampa Bay–Boston 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

semifinal 3 i bäst av 7

Tampa Bay: Målvakt: Dwayne Roloson 92,0 procent. Boston: David Krejci, Andrew Ference. Målvakt: Tim Thomas 100 procent.

Publik: 21 027.

Boston leder med 2–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM