San Joses rivstart sänkte Vancouver

Murray: Betydligt bättre

HOCKEY

TAMPA. Hajarna visade huggtänderna i natt.

Så även om den tredje matchen mellan San Jose och Vancouver till sist blev jämnare än det var tänkt är det serie i den västra konferensfinalen igen.

– Ja, det var betydligt bättre idag. Men vi begår fortfarande för mycket misstag, säger Douglas Murray till Sportbladet efter 4–3-segern.

Efter två bleka insatser i Vancouver som fick både coachen Todd McLellan och vissa spelare – bland dem Douglas Murray – att undra om alla i laget verkligen bryr sig om de går till Stanley Cup-final eller inte kom San Jose Sharks ut som ett helt nytt lag hemma i HP Pavilion.

De körde över ett slarvigt och odisciplinerat Vancouver direkt från start och hade ledningen med 3–0 efter första perioden.

– Det var en bra start, vi gjorde väl ungefär mot dom som dom gjorde mot oss i de två första matcherna, säger Douglas Murray.

”För många misstag”

Hemmalaget fortsatte dominera även i de två återstående perioderna. Canucks kunde visserligen reducera alldeles i början av tredje perioden, men Dan Boyle slog tillbaka fem minuter senare – med San Joses tredje powerplay-mål för kvällen.

Ändå är ”Dogge” inte helt nöjd.

– Viljan och beslutsamheten var det inget fel på den här gången, men vi begår fortfarande för många misstag. Den här matchen borde aldrig ha varit i närheten av att bli jämn, grymtar han.

Men det blev den.

11.22 in i tredje fick Jamie McGinn matchstraff och fem minuter för en boarding som knockade Vancouver-backen Aaron Rome till nästa torsdag – och under det powerplay som följde han Canucks göra två mål, ett av Dan Haimhus – på assist från Henrik Sedin – och ett av Kevin Bieksa.

Rasar mot domarna

Det fanns bud på mer, men Antti Niemi var fenomenal och till slut lyckades San Jose bärga segern.

– Fast det där matchstraffet skulle inte ens ha varit en tvåminutersutvisning. Jag får tio såna tacklingar per match, att Vancouver-backen inte kan försvara sig själv är bara löjligt. Men det har blivit så i den här jävla ligan, så fort någon blir skadad måste domarna ta matchstraff, rasar ”Dogge”.

Nå, San Jose har i alla fall reducerat i serien och kan kvittera på söndag eftermiddag.

– Men då måste vi vara bättre. Vi kan inte lita på att vi gör tre powerplay-mål per match, avslutar Douglas Murray.

FAKTA

Matchfakta

San Jose–Vancouver 4–3 (3–0, 0–0, 1–3)

semifinal 3 i bäst av 7

San Jose: Patrick Marleau 2, Ryane Clowe, Dan Boyle. Målvakt: Antti Niemi 90,0 procent. Vancouver: Alexandre Burrows, Dan Hamhuis (Henrik Sedin), Kevin Bieksa. Målvakt: Roberto Luongo 89,5 procent.

Publik: 17 562.

Vancouver leder med 2–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM