Tampa Bays jättevändning

Gick från 0–3 till 5–3

Foto: AFP
Victor Hedmans (77) Tampa Bay stod för en imponerande vändning mot Boston.
HOCKEY

TAMPA. Efter en period var matchen i princip över och Boston redan på väg mot Stanley Cup-final.

Då iscensatte Tampa en av slutspelets hittills mäktigaste återkomster och vände 0–3-underläge till 5–3-seger.

– Vi hörde på tv att vi är lätta att spela mot och fick bra tändvätska av det, säger Victor Hedman när Sportbladet möter honom efter matchen.

Det såg verkligen ut som att konferensfinalen mellan Tampa och Boston var över efter första perioden i ett kokande St Pete Times Forum.

Boston hade, genom att utnyttja tre grova misstag, gått upp i 3–0-ledning och de influgna fansen från Massachusetts firade i bänkraderna.

– Men vi kände att vi var bra även i första, vi hade bra fart på benen i dag, men råkade begå tre misstag som de gjorde mål på. Vi kände att vi kunde vända, det har vi gjort förr. Det är en av det här lagets styrkor. Vi har enorm karaktär, säger unge backen Victor Hedman när vi efter slutsignalen träffar honom i Lightnings omklädningsrum.

”Lätta att spela mot”

Likafullt undrar man vad i helsike som sades i samma omklädningsrum i första periodpausen, för i andra akten kom hemmalaget bara ut och exploderade och innan den var över hade Florida-blixtarna kvitterat.

– Det sades inte så mycket, faktiskt. Vi visste som sagt att vi skulle kunna vända. 0–3-underlägen är inte omöjligt för oss, säger ”Vigge”.

– Dessutom hade vi hört Boston-spelare säga att vi är lätta att spela mot och att de redan börjat fundera på Stanley Cup-finalen. Det gav bra tändvätska.

En bit in i tredje perioden gjorde Simon Gagne (”alltid som bäst när det gäller som mest”, enligt coachen Guy Boucher) det matchavgörande 4–3 och till sist satte Martin St. Louis femman i tom kasse.

Stor kväll för Hedman

På det senare fick Victor Hedman en assist och han hade, bortsett från en miss vid 0–1-målet, överhuvudtaget en stor kväll hemma i Forum.

– Det var ett missförstånd där och det kändes ju surt, men annars är jag klart nöjd. Jag hade riktigt bra fart på benen och känner att jag får väldigt mycket förtroende av coacherna, säger han.

Den östra konferensfinalen är nu utjämnad och fortsätter med ett nytt drama i Boston natten till tisdag.

– Vi åker dit med gott hopp, men vet att vi måste göra seriens bästa match, säger ”Vigge” Hedman.

FAKTA

Semifinal 4 i bäst av 7

Tampa Bay–Boston 5–3 (0–3, 3–0, 2–0)

Tampa Bay: Teddy Purcell 2 (Mattias Öhlund), Sean Bergenheim, Simon Gagne, Martin St Louis (Victor Hedman). Målvakter: Dwayne Roloson 66,7 procent, Mike Smith 100 procent.

Boston: Patrice Bergeron 2, Michael Ryder. Målvakt: Tim Thomas 88,9 procent.

Publik: 21 216.

2–2 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM