Zucarrellos mål kan bli årets ögonblick

”Helt fantastisk känsla”

HOCKEY

Mats Zucarello Aasen har haft en tuff start på NHL-karriären – men kanske kan detta ge en extra kick inför hösten. Norrmannens debutmål kan bli framröstat som årets ögonblick i New York Rangers.

Foto: AP
Zucarello Aasen.

Det var i ett fullsatt Madison Square Garden den 6 januari som förre Modo-spelaren Mats Zucarello Aasen gjorde sitt första spelmål i Rangers-tröjan – och avgjorde mot Carolina i förlängningen. Nu kan målet bli framröstat till årets Rangers-ögonblick.

”Visste knappt vad jag skulle göra”

23-åringen gjorde förvisso mål redan i sin debut mot Tampa Bay, men då på straff. Mot Carolina var glädjen större.

– Jag visste knappt vad jag skulle göra. Känslan att se lagkamraterna i extas komma mot dig, var helt fantastisk. Spelmålet var något helt annat än straffmålet, den matchen förlorade vi ju. Detta var ett segermål, sa han då till VG.

Till en början var det 32 höjdpunkter den gångna säsongen som New York Rangers tagit med i sin egen omröstning. Mats Zucarello Aasen tävlar mot två prestationer av lagkamraten Ryan Callahan.

Slutade på 23 poäng

Dels Callahans avgörande mål i förlängningen mot Pittsburgh, dels Callahans första hattrick. Zucarello Aasen började säsongen i farmarlaget Connecticut Whale i AHL, men efter att ha fått chansen i Rangers vid årsskiftet gick det bättre. Han gjorde till slut 42 matcher under sin debutsäsong, sex mål och 17 assists, och fick spela en match i Stanley Cup-slutspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL