Bortbytt till Edmonton – kan tvingas tillbaka

Ryan Smyth-trejden nära spricka – Fraser skadad

HOCKEY

I söndags trejdades NHL-stjärnan Ryan Smyth från Los Angeles Kings till Edmonton Oilers.

Men nu kan affären spricka – i efterhand.

Los Angeles visste inte om att Colin Fraser, som klubben fick i utbyte mot Smyth, är skadad och blir borta i fyra månader.

Foto: Reuters
Ryan Smyth i Edmonton-tröjan.

Ryan Smyth ville flytta tillbaka till Edmonton Oilers, där han spelade mellan åren 1994–2007, och begärde att bli bortbytt.

Men det tog tid innan han fick sin vilja igenom.

Edmonton var visserligen intresserat av att värva hem sin gamla lagkapten, men lyckades inte erbjuda ett paket som Los Angeles ställde upp på.

Bland annat var Oilers berett att ge upp centern Gilbert Brulé för att tredja till sig Smyth, men på grund av hans skadesituation drog sig Kings ur affären i sista stund.

Borta i fyra månader

Efter ytterligare påtryckningar från Smyth själv gav dock LA med sig, när Edmonton erbjöd grovjobbaren Colin Fraser och ett sjundeval i nästa års draft.

Men nu har Los Angeles upptäckt att även Fraser dras med en skada och blir borta i minst fyra månader. Därför vill klubben att affären dras tillbaka.

Kalifornien-laget har fortfarande möjligheten att få trejden prövad av NHL och enligt kanadensiska TSN att planerar klubben att gå vidare i ärendet.