San José Sharks byter Heatley mot Havlat

”Havlat högst på listan”

HOCKEY

San José vill ha mer fart – och byter bort poängkungen Dany Heatley mot Martin Havlat.

– Havlat är en av världens snabbaste skrinnare, säger Sharks GM Doug Wilson.

40 mål i snitt under de senaste sex åren. Men en ständig besvikelse i slutspelet. Det duger inte för San José, som nu byter bort Dany Heatley, 30, för att kunna få Minnesotas Martin Havlat, 30. Efter att ha bytt bort snabbe forwarden Devin Setoguchi mot Minnesotas Brent Burns var Sharks tvungna att få in en ersättare.

– Vi insåg att vi blev av med en hel del speed i Burnsaffären. Men när du tittar på snabba kontringsspelare som är bra i stora matcher så ligger Havlat högst på listan, säger Doug Wilson.

Floppade i slutspelet

Tjecken har missat slutspelet med Minnesota de tre senaste åren.

– Som hockeyspelare fylls du av en tom känsla om din säsong slutar redan den 10 april. När den riktiga säsongen startar så sitter du hemma och tittar på tv, säger han.

San José tog över Heatley för två säsonger sedan, i hopp om han skulle bli den sista pusselbiten som gav dem Stanley Cup-segern. Men han har inte motsvarat förväntningarna. 39 mål den första säsongen följdes av 26 i fjol, men på 32 slutspelsmatcher lyckades han totalt bara göra fem mål.

Det skrämmer dock inte Minnesota.

– Vi är mycket lyckliga över att ha kunnat få Heatley, en av NHL:s bästa målskyttar. Han är en kvalitetsspelare som har snittat över en poäng per match under sin nioåriga NHL-karriär, säger klubbens general manager Cliff Fletcher.

ARTIKELN HANDLAR OM