Deadline närmar sig för Adam Larsson

Måste komma överens med Devils inom tre dagar

Foto: Scanpix.
HOCKEY

Tre dagar kvar – sen måste Adam Larsson vara överens med New Jersey om ett kontrakt.

– Vi jobbar på det, och förhoppningsvis kan det bli klart så fort som möjligt, säger Skellefteåbacken.

Han inledde träningslägret med Devils med att ramla på isen i morse. Nya skridskor ställde till det för 18-åringen, men New Jersey verkar ändå vara väldigt sugna på att knyta till sig Adam Larsson.

Den 15 juli träder den första deadlinen i kraft, är parterna inte överens då måste amerikanerna betala Skellefteå 100 000 dollar för att få lov att hämta över Larsson också under de kommande tre veckorna.

"AHL också fantastiskt"

Men Skellefteå ska inte ha några större förhoppningar om att få behålla stjärnskottet, draftad som nummer fyra av i vintras. Larsson vill till Nordamerika, oavsett liga.

– Självklart skulle jag älska att spela i NHL, men att spela i AHL skulle också vara fantastiskt, säger Larsson till Devilsbloggen Fire&Ice.

Han har inga tankar på att åka tillbaka till Skellefteå om New Jersey väljer att skicka honom till Albany och AHL.

– Nej, det är inte planen. Om allt går som det ska, och kontraktet signeras i tid, så kan jag tänka mig att spela överallt i Nordamerika.

Lönetaket ett problem

Devils problem är lönetaket, där klubben börjar närma sig max. Enligt Fire&Ice lär Larsson tjäna tre miljoner dollar under sin första säsong.

Betalar Devils 100 000 dollar till Skellefteå har de rätt att plocka över Larsson till och med den 15 augusti. Annars kommer han att spela i elitserien också den kommande säsongen.