Stjärnmålvakten på väg till fängelse

Khabibulin i Arizona för att avtjäna straffet för rattfyllan

Foto: Reuters.
HOCKEY

Nu har Nikolai Khabibulin, 38, fått sin slutgiltiga dom för fyllekörningen förra året.

Edmonton-målvakten ska spendera 15 dagar bakom lås och bom i ett fängelse i Arizona, 15 dagar i husarrest och gå behandlingsprogram mot spritproblemen.

I februari 2010 stoppades han i sin svarta ferrari nära sitt hem i Phoenix körandes 40-70 km/h för fort och med 1,64 promille alkohol i blodet. I augusti förra året fick han straffet 30 dagar i fängelse, trots att maxstraffet för grovt rattfylleri och grov fortkörning ligger på sex månaders fängelse.

Tvingas gå behandlingsprogram

Den ryske stjärnmålvakten – som vann OS-guld 1992 och Stanley Cup med Tampa Bay Lightning 2004 – var i Scottsdale, Arizona under tisdagen för att acceptera straffet med 15 dagar i internering, och 15 dagar med elektronisk fotboja under husarrest. 38-åringen får i tillägg en böteslapp på drygt 25 000 kronor och tvingas att ingå ett behandlingsprogram mot alkoholmissbruk.

”Ska vara en bra medborgare”

– Jag räknar ivrigt med att snabbt komma tillbaka Edmonton för träningsläger där jag kommer att sträva efter att vara en så bra spelare, lagkamrat, och medborgare som möjligt, säger Khabibulin i ett uttalande.