”Bra att vi lyckades få slut på diskussionen”

Zetterberg lättad efter urladdningen mot Phoenix

Foto: AFp
Zetterberg i kamp med Ekman-Larsson.
HOCKEY

NEW YORK. Sicken urladdning.

Detroit gick upp i 5-0-ledning redan i första perioden.

Sedan var hemmamatchen mot Phoenix förstås över.

– Det var skönt att vi lyckades bryta förlustsviten redan efter två matcher. Så fort vi förlorar tror folk att vi ska göra det fem gånger i rad, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter det som till slut blev en 5-2-seger.

Ja, Detroit fullkomligen exploderade hemma i Joe Louis Arena i natt.

Redan efter en dryg minut gjorde Todd Bertuzzi mål – och innan första perioden var över stod det alltså 5-0.

– Phoenix var lite trötta och deras målvakt hade väl kanske inte sin bästa dag. Så det blev lite urladdning, säger Henrik Zetterberg.

– Men vi var på hugget också, vi var måna om att komma tillbaka med en vinst efter de två förluster vi avslutade vår roadtrip med förra veckan.

Två assists av 'Zäta'

Ja, annars har Red Wings förlustsviter av oklara anledningar tenderat att bli långa den här säsongen.

– Ja, så fort vi förlorar en match tror alla att vi ska göra det fem matcher i rad. Det känns väldigt bra att vi lyckades få slut på den diskussionen direkt, säger ”Zäta”.

Han bidrog själv med två assist under urladdningen i den första perioden.

– Det flöt på bra för vår kedja. Filppula var ju tillbaka och smällde in ett mål direkt. Det var kul att vi fick utdelning, konstaterar han.

Tomas Holmström gjorde för övrigt ännu ett powerplay-mål, den här gången genom att stöta in en retur i den målgård som mycket väl kan beskrivas som hans kontor.

Äntligen debut för ”Samme”

Mikael Samuelsson har gått med en skadad ljumske ända sedan han trejdades från Vancouver till Florida i mitten av oktober, men i nattens bortamatch fick han äntligen göra sin debut med Panthers.

Det bör ha varit roligt.

Han matchades visserligen försiktigt och gjorde inga poäng, men Florida skrällde och nollade regerande mästarna i TD Garden.

Stor hjälte blev målvakten Jose Theodore, som stoppade 40 skott.

– Det är lätt att tända till när man ett sånt lag, säger han till nhl.com efter 2-0-segern.

Pittsburgh fick klara sig utan Sidney Crosby i det sedvanligt heta derbyt mot Philadelphia i natt. Efter en hård smäll i en match i måndags tyckte ledningen att det som ren försiktighetsåtgärd var bäst att låta superstjärnan vila.

Så blev det förlust också, med 3-2.

Vancouver vände 0–3-underläge

Vancouver stod för en mäktig vändning borta mot Montreal i natt.

Gästerna från västra Kanada låg under med 3-0 i början av andra perioden, men lyckades under andra halvan komma tillbaka och jämna ut och vann sedan på straffar.

Henrik Sedin stod för assist till det mål med vilket Sami Salo kvitterade i slutet av tredje perioden.

Patric Hörnqvist fanns bland målskyttarna när Nashville vände sin bortamatch mot Columbus. Hemmalaget hade ledningen med både 2-0 och 3-1, men gästerna kom tillbaka och vann till slut på övertid, efter mål av Colin Wilson.

ARTIKELN HANDLAR OM