Lidström: ”Spelade som vi skulle”

Detroit inledde roadtripen med seger mot Edmonton

HOCKEY

NEW YORK. Det blev ingen urladdning av den sort fansen vad sig vid på slutet.

Men vann gjorde Detroit i alla fall i Edmonton i natt.

– Jag tycker vi genomförde en riktigt bra bortamatch, säger Nicklas Lidström till Sportbladet efter 3-2-segern.

Foto: AP
Henrik Zetterberg jublar med Jiri Hudler.

De har ju ställt till med klang- och jubelföreställning nästan varje de klivit ut på isen de senaste veckorna, så Red Wings fans bespetsar sig på nya målorgier kväll efter kväll nu.

Men det är en sak att uppträda hemma i The Joe och en annan att göra det på bortaplan. Där får man oftast vara glad om man kan gnida sig till uddamålssegrar och det var precis vad svensklaget från Michigan gjorde i Edmonton.

– Ja, vi spelade som vi skulle. Vi öppnade oss sällan bakåt och inväntade våra chanser. Och när vi väl fick dem tog vi vara på dem, säger Nicklas Lidström när vi når honom i den mörka Alberta-natten.

– Det känns bra. Vinner man på bortaplan när det står 2-2 inför tredje perioden får man vara nöjd. Och det är alltid skönt att få inleda en roadtrip som den vi är ute på nu med en seger.

”Jag är fräsch och pigg”

”Lidas” stod själv för assisten, den femtonde för säsongen,  till Drew Millers avgörande 3-2-strut och känner sig enligt egen utsago i fin form.

– Ja, jag tycker att jag är fräsch och pigg. Det finns inga skavanker att klaga på. Men som alla andra ser jag fram emot det lilla juluppehållet till helgen, säger han.

Det får Detroit för en gångs skulle avnjuta i sin fulla längd hemma i Detroit.

Julklappshandel i Vancouver

– Ja, nu ska vi bara avsluta den här resan med svåra back-to-back-matcher mot Vancouver och Calgary. Sedan flyger vi hem och är lediga redan från den 22:a. Det ska bli väldigt skönt, säger lagkaptenen.

Nu gäller det bara att hinna få in lite julklappshandlande under allt resande också.

– Ja, jag hoppas hinna med det i Vancouver. Det är en bra stad med fina shoppingmöjligheter.