Chicago vann mötet i tungvikt mot Detroit

”Alltid lätt att tända till lite extra mot Detroit”

HOCKEY

CHICAGO. Ex-mästarna Chicago Blackhawks är definitivt ”på riktigt” i år.

Det visade de med segern i tungviktsmatchen mot Detroit hemma i ett vilt United Center.

–  Ja, det har var helt klart en av de bättre matcherna vi spelat i år, säger Niklas Hjalmarsson när Sportbladet möter honom efter 3–2-segern.

Foto: AP

Tidigare under fredagen konstaterade samme Hjalmarsson att hans lag visserligen toppar tabellen men att det också haft ett relativt lätt spelschema under seriens första månader och att det gäller att vara på hugget när kvaliteten på motståndet från och med nu höjs ett par klasser.

Vände två gånger

Med den föresatsen får man säga att Blackhawks lyckades bra i säsongens första möte med gamla divisionsrivalen Detroit Red Wings.

De vände två enmålsunderlägen och vann till slut med 3–2.

– Ja, det känns väldigt bra. Att vi kan komma tillbaka och slå ett så här formstarkt lag är ett kvitto på att vi verkligen är ett av de bättre lagen i ligan, säger smålänningen när vi hittar honom i omklädningsrummet efteråt.

Han fortsätter:

– Det är alltid lätt att tända till lite extra mot Detroit, det blir alltid roliga matcher när vi möts. Det här var helt klart en av de bättre matcherna vi spelat i år. Bortsett från powerplay, där vi borde petat in ytterligare någon puck, kändes det väldigt stabilt över lag.

”Vi kan inte ta så många utvisningar”

För Detroit var just Chicagos uteblivna mål i numerära överlägen ett av få glädjeämnen.

De dödade fem utvisningar (och fick dessutom en straff mot sig, som suveräne lagkaptenen Jonathan Toews iskallt satte), vilket får anses vara väldigt bra mot ett lag med Chicagos offensiva eldkraft.

– Jo, men det sliter ändå på manskapet. Vi kan inte ta så många utvisningar, Chicago  är för bra för det, säger en besviken Niklas Kronwall.

Nyquist: ”Gick hyggligt”

En annan av de få ljusglimtarna var att svenska rookie-duon Gustav Nyquist och Joakim Andersson spelade bra i sin kedja med Corey Emmerton.

– Ja, jag tycker att det gick hyggligt. Ju längre matchen led, desto mer kom vi in i det och vi skapade ju en del chanser. Men det är tråkigt att förlora, säger Nyquist.