”Spelar verkligen bra på hemmaplan”

Tog tolfte raka på hemmais

HOCKEY

CHICAGO. Detroit Red Wings började fira nyår tidigt i natt.

Med tolfte raka hemmasegern.

– Jag vet inte vad det beror, men vi spelar verkligen bra på hemmaplan, säger målskytten Johan Franzén till Sportbladet efter 3-0-segern mot St. Louis.

De är ett rätt normalt lag på bortaplan. Bra – men inte uppseendeväckande.

Hemma i Joe Louis Arena däremot, börjar Detroit Red Wings se oslagbara ut.

Med nollningen av starka St. Louis på nyårsafton tog de alltså tolfte raka hemmasegern.

Det innebär att de inte förlorat i ”The Joe” sedan Calgary var på besök 3 november. Det innebär också att de är på väg att nå klubbrekordet, från 1964, på fjorton raka hemmasegrar.

– Det är nästan tvärtom mot förra året. Då var vi väl inte direkt dåliga här hemma, men lite slarviga och tvingades göra fyra-fem mål om vi skulle vinna, säger Johan Franzén när vi når honom på väg mot en nyårsfest med lagkamraterna.

– Nu...ja, jag vet ärligt talat inte vad det beror på, men vi spelar väldigt bra hemma. Det har kanske med publiken att göra, man tänder till lite extra när man har sånt bra stöd.

Franzéns slalommål

”The Mule” hörde själv till segerorganisatörerna i natt. Han åkte en bit in i andra perioden slalom genom Blues-zonen och lade elegant in säsongens 15:e mål bakom Brian Elliott.

– Ja, jag kan ju inte skjuta längre, så jag får åka in med pucken istället, skojar han och fortsätter sedan allvarligare:

– Det var ett tag sedan jag gjorde något mål, så det var skönt. Jag behövde det. Dessutom har jag unga släktingar på besök från Sverige och tyckte att de borde få se mig göra ett mål innan de åker hem, he he.

Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg avslutade året med varsin assist.

ARTIKELN HANDLAR OM