Alfredsson hjälte för Ottawa – igen

Avgjorde i förlängningen

Foto: REUTERS
HOCKEY

I fredags gjorde han sitt 400:e NHL-mål i karriären.

I natt klev Daniel Alfredsson fram igen – som så många gånger förr – och blev Ottawas matchhjälte.

– Vi kan inte begära mer av vår lagkapten, säger målvakten Craig Anderson efter 3–2-segern mot New Jersey.

Still going strong.

Det är det minsta man kan säga om Daniel Alfredsson.

I fredags avgjorde 39-åringen i förlängningen mot Calgary med sitt 400:e NHL-mål – och i natt klev han fram och blev matchvinnare på nästan exakt samma sätt.

Med en minut kvar av övertiden serverades ”Alfie” av Erik Karlsson och fick skottläge vid den vänstra tekningscirkeln. Han tog några skär in i banan, måttade – och avlossade stora kanonen.

Fullbordade vändningen

Pucken satt som en smäck i nättaket, otagbart för jämnårige Martin Brodeur i New Jersey-kassen, och fullbordade Ottawas vändning.

Laget låg under med 0–2 inför den tredje perioden – men vände och vann.

– Det är såklart kul att vinna hemma och komma tillbaka på det sätt vi gjorde. Jag tror att det ger oss ännu mer karaktär – att hitta vägar att vinna. Varje kväll är ett krig och du måste alltid vara beredd på att kämpa hårt fört poängen. Det tycker jag att vi har gjort på slutet, säger Alfredsson.

Svensken, som är inne på sitt 16:e säsong i NHL, snittar nästan en poäng per match och är bara tre pinnar från att redan nå upp till sin fjolårsskörd.

– Vi kan inte önska oss mer av vår lagkapten, säger Ottawa-målvakten Craig Anderson om Alfredsson, som blev vald till matchens första stjärna.