”Henke” Lundqvist bättre än någonsin

Klättrat till tredjeplatsen i NHL:s målvaktsstatistik

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist är i sitt livs form.

Han stoppade 37 skott och var allmänt fenomenal när hans New York Rangers i natt återtog serieledningen genom att bortaslå starka Pittsburgh.

– Jag spelar som jag vill och tänker inte så mycket på tekniken, säger ”Henke” till Sportbladet efter 3-1-segern.

Att hävda att Henrik Lundqvist aldrig varit bättre är att ta till stora ord, för han har i sanning presterat på hög nivå tidigare, men faktum är att den pågående säsongen inte liknar någonting.

Segern i natt var hans sjätte raka och statistiken är nu bättre än någonsin. Han är trea i ligan såväl vad gäller insläppta mål i snitt (1.89) som räddningsprocent (.939 – och då toppas båda kategorierna av Bostons Tuukka Rask, som inte riktigt kan räknas eftersom han bara spelat 14 matcher.

”Rättat till några detaljer”

– Det där är egentligen inte så viktigt. Det viktiga är att jag spelar som jag vill just nu och att det känns bra, säger han när vi talas vid efter matchen i Pittsburgh.

– Jag har rättat till några tekniska detaljer och kan nu sluta tänka på dem. Jag behöver inte fundera så mycket, jag ägnar mig åt att kriga istället. Sedan har jag förstås bra självförtroende. Man får det när det går bra och laget vinner.

Och vinner gör laget onekligen. Inatt var det alltså självaste Pittsburgh som fick se sig besegrat med 3-1 hemma i Consol Energy Center.

”Bra på att komma tillbaka”

– Det började inget vidare, vi var lite tröga och de fick göra ett tidigt mål. Men då tog vi en timeout och sedan blev det bättre, säger ”Henke”.

– Vi är bra på just det, att komma tillbaka när vi försatt oss i svåra situationer. Det är en stor skillnad mot tidigare år.

Rangers har också i två matcher visat att de klarar av att hantera den vardag som följt på ”Winter Classic”-matchen och HBO:s dokumentär-serie ”24/7”.

– Ja, personligen tycker jag det är rätt skönt att all hausse lagt sig och att vi kan ägna åt oss helt vanlig hockeyvardag igen, säger Lundqvist.

Det märks.

Han är bättre än någonsin.