Stjärnan åt pannkakor – och skadade ryggen

Kings-forwarden i öppet
brev efter bisarra olyckan

HOCKEY

Los Angeles-forwarden Dustin Penner, 29, missade helgens match mot Columbus.

Anledningen? Han skadade ryggen när han åt pannkakor.

”Ni som har upplevt det här vet att det inte är någonting att skratta bort”, skriver NHL-stjärnan i ett öppet brev.

Normalt hade det kallats en ”upper body injury” och gått mediebruset obemärkt förbi.

Men Dustin Penner valde att strunta i de oskrivna NHL-reglerna och avslöja sin bisarra skada för omvärlden.

På morgonen inför matchen mot Columbus i lördags skulle Los Angeles-forwarden äta pannkakor, som hans fru dukat upp på frukostbordet. Men på något underligt sätt råkade han sträcka ryggen när han satte sig ned – och smärtorna ville inte ge vika.

”Kunde inte resa mig...”

Det blev helt enkelt pannkaka av alltihop.

– Jag vaknade upp, satte mig ned och så bara låste det sig. Det har aldrig hänt förut, jag kunde inte resa mig, sa Penner till L.A. Kings Insider i måndags.

Skadan, som innebar att han missade matchen mot Columbus, har fått stor uppmärksamhet i de nordamerikanska medierna – och nu väljer 29-åringen att klargöra incidenten i ett öppet brev.

”Det verkar som att jag måste förtydliga 'Pancake-gate' för media och för de som följer '#pennercakes' på twitter efter det senaste fenomenet jag har skapat”, skriver han.

”Jag åt upp pannkakorna”

”Skadan uppkom när jag satte mig ner, inte medan jag åt. Och ja, jag åt ändå upp pannkakorna. SOBS (Sudden Onset Back Spasms) kan uppstå när som helst – oavsett vad du gör – och är väldigt allvarligt. Alla ni som har upplevt det vet att det inte är någonting att skratta bort.”

Stjärnan tar dock uppståndelsen med ro.

”All publicitet är bra publicitet, eller hur? Jag menar, jag kom ju uppenbarligen med i ESPN:s 'Around the Horn' och blev en sensation på twitter över en natt.”

”För att avsluta det här, jag hoppas att alla ni som kan skratta och uppskattar lite humor i livet tycker att den här fadäsen var lika rolig som jag gör.”

Kings-stjärnan var tillbaka i tisdagens match mot Washington och stod för en assist i 5–2-segern.