Svensktrio avgjorde efter glädjebeskedet

Sedin: ”Inte det bästa skott jag avlossat”

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK. Under torsdagseftermiddagen fick Vancouver-svenskarna Daniel och Henrik Sedin och Alexander Edler beskedet att de alla tagits ut till All Star-matchen.

Några timmar senare tackade de för förtroendet genom att tillsammans avgöra bortamötet med St. Louis på övertid.

–  Det var inte det bästa skott jag avlossat men vi tar det, säger Daniel Sedin efter sudden-målet han gjorde på assist av sina två landsmän.

Övertidsperioden i Scottrade Center mellan St. Louis och Vancouver hade bara pågått i 46 sekunder när den svenska All Star-trojkan avgjorde tillställningen.

Alexander Edler dunkade iväg ett skott, Henrik Sedin fick tag i returen och slog en finfin diagonalpassning till brorsan Daniel, som klappade till direkt och ögonblicket senare gick ridån ner.

– Jag hade ju lite flyt. Killen som skulle ta mig stack iväg för att hämta en ny klubba så ”Henke” fick en öppen passningsväg, säger matchhjälten till AP.

– Skottet var inte det bästa jag avfyrat, men vi tar det.

Varnar för St Louis

Canucks gick med segern upp i ensam serieledning, men Daniel tycker inte att matchen mot Blues hörde till de mest minnesvärda laget spelat under säsongen.

– Samtidigt är det ett tecken på att man är ett bra lag när man spelar sådär och ändå vinner, säger Daniel.

Han passar samtidigt på att ge motståndarna cred.

– St Louis är ett av de tuffaste lag man kan möta just. De var bra redan innan tränarbytet och nu är de ännu bättre. Alla andra lag får se till att vara beredda, menar han.

Viktor Stålberg är het som en spisplatta.

Häromdagen gjorde han ju ett hat trick – och när Chicago i natt hemmaslog Minnesota med 5-2 följde göteborgaren upp med sitt trettonde mål för säsongen.

Även succé-rookien Gabriel Landeskog gjorde mål i natt – sitt nionde som NHL-proffs – men trots att Avalanche hade 2-0-övertag efter förstaperioden i bortamötet med Nashville hjälpte det inte. Predators vände och vann med 3-2 efter övertidsmål av David Legwand.