NHL-stjärnan trejdad – mitt under matchen

”Har aldrig varit med om något liknande...”

Foto: AFP
BORTBYTT Montreal-stjärnan Michael Cammalleri spelade de två första perioderna mot Boston – sedan tillhörde han inte laget längre.
HOCKEY

Forwardsstjärnan Michael Cammalleri, 29, flyttar tillbaka till Calgary.

Det står klart efter en stor bytesaffär i natt – mitt under Montreals match mot Boston.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

Cammalleri togs åt sidan i den andra periodpausen, ombads duscha och byta om och åka tillbaka till hotellet.

Kort därefter stod det klart att han blivit bortbytt till sin före detta klubb Calgary Flames, där han snittade drygt en poäng per match för ett par säsonger sedan.

I utbyte får Montreal Canadiens – som även lämnar ifrån sig rättigheterna till den finske KHL-målvakten Karri Rämö och ett femteval i sommarens draft – forwardstuffingen Rene Bourque, talangen Patrick Holland och ett andraval i 2013 års draft.

”Första gången...”

– Det vanliga är att spelare blir trejdade innan eller efter matcher, när man ser dem kliva av en buss eller ett plan. Men det här är första gången jag har varit med om en bytesaffär mitt under en match, säger Cammalleri till TSN.

29-åringen, som skrev ett guldkantat femårskontrakt med Montreal 2009, har haft en tung säsong – liksom hela Canadiens – och så sent som i går gick han ut och kritiserade laget öppet.

– Vi förbereder oss inför matcherna som losers. Vi spelar som losers. Så det är inte så konstigt att vi förlorar, sa han inför ett samlat pressuppbåd.

Rörde upp känslor

Uttalandet rörde upp känslor, men enligt Canadiens-ledningen ligger det inte bakom den plötsliga bytesaffären.

– Dagens hockey handlar om att gå rakt på mål och trycka in returer. Det visar om inte annat statistiken. Därför är Rene Bourque en väldigt attraktiv spelare för oss, han behärskar just det spelet, säger klubbens general manager Pierre Gauthier.

Michael Cammalleri, å sin sida, misströstar inte.

– Att bli trejdad är aldrig något du ser fram emot, men jag har goda minnen från tiden i Calgary. Jag trivdes jättebra och har många goda vänner där, säger han.