”Bäckis”: Ligger bara här i soffan

Svenske NHL-stjärnan plågas fortfarande av hjärnskakningen

HOCKEY

CHARLESTON. Det verkar dröja innan vi får se Nicklas Bäckström slå sina mackor till Alexander Ovetjkin igen.

Hjärnskakningen Rene Bourques armbåge orsakade tvingar Washington-stjärnan till fortsatt vila.

– Det finns ingen tidsplan. Jag har inte precis mått hundra och måste ta det lugnt, säger ”Bäckis” till Sportbladet.

Det var i hemmamatchen mot Calgary för drygt två veckor sedan Nicklas Bäckström fick en ful armbåge i ansiktet av råskinnet Rene Bourque.

Svensken spelade ytterligare två byten efter den brutala smällen, men tvingades därefter avbryta matchen – och sedan dess har ”Bäckis”, enligt de flesta Washingtons bäste och jämnaste spelare den här röriga säsongen, varit borta från spel.

”Inte mått hundra...”

Som vanligt i NHL är hemlighetsmakeriet kring skadan stor, men för Sportbladet avslöjar Nicklas att det inte finns någon tidsplan för han kan tänkas göra comeback.

– Jag är som det heter ”day to day” just nu. Det har inte sagts så mycket om när jag kan komma tillbaka, säger han på telefon från hemmet i den amerikanska huvudstaden.

Den 24-årige gästriken mår ändå, efter omständigheterna, okej.

– Jag har inte precis mått hundra sedan det hände, men har ingen huvudvärk och mår inte illa längre, berättar han.

– Jag måste dock ändå fortsätta ta det lugnt. Vi är extra försiktiga med tanke på vad som hänt med alla hjärnskakningar i den här ligan i år.

”Det kryper i kroppen”

Värst är, förklarar Nicklas, rastlösheten. Han kan inte göra så mycket – och ser inte ens hemmamatcherna på plats i Verizon Center.

– Nej, jag ligger bara här i soffan och försöker bli bra. Det är otroligt frustrerande, det kryper verkligen i kroppen. Men det finns inget annat att göra än att vänta, säger han.